Kéz- és ujjzsibbadás - Mit javasol?

Kérdés:  Tavaly karácsony óta zsibbad a bal kéz kis- és gyűrűsujjam. Mire kemény várakozással bejutottam a vizsgálatokra, már fogni is alig tudtam. A kezem ügyetlen lett, kicsúsztak belőle a tárgyak.
Háziorvosom által felírt gyógyszereket, majd egy másik orvos által javasolt B-vitamint és még sok egyebet beszedtem, de semmi. ENG-vizsgálaton igazolták a bal oldali cubitalis alagút szindrómát. DGG: 5520 Bal.on. ulnaris motoros vez.seb: sulcus alatt –cs: 57 m-s DL: 3,1 msec ampL: 13,4-10,9 mV sulcus alatt-f 26,5 m-s Bal.o.n medianus motoros vez. seb.: könyök-cs: 57,1 m-s DL: 3,9 msec ampl: 17,4-15 mV Bal o.n. medianus senzoros vez seb: 48,1 m-s ampl: 117,2 uV Bal. o.n ulnaris senzoros vez.seb: 39,9 m-s ampl: 60,5 uV.
Visszamentem a beküldő orvoshoz, aki annyit mondott, ugye megmondtam - és láthatóan nagyon büszke volt magára. Ezzel nem vagyok kisegítve, mert ő ideggyógyász és azt mondta, hogy keressek egy orvost, aki ezt megműti.
Arra gondoltam, hogy még egy CT, röntgen, vagy ultrahang belefért volna, hogy egész pontosan tudjuk, mitől a zsibbadás (valami csontkinövés, vagy kizáródott az ideg, vagy, hogy ténylegesen mi van ott belül, mi okozhatja).
Ön mit gondol erről? Ha nem műttetem meg, lehet visszafordíthatatlan következménye (bénulás vagy bármi)? Ha megműttetem, hová és kihez fordulhatok? Tud valakit javasolni? A fentebb leírt vizsgálati eredmény mit jelent? Mennyinek kell lenni annak az idegvezetési sebességnek, ami még elfogadható?
Tisztelettel!

| könyök, alagút szindróma, könyök
| Glanz, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2011 ;16(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Jellegzetesek a panaszok, hosszútávon az idegkárosodás maradandó lesz, ha nem műtik meg. Bármelyik ortopéd-traumatológiai osztályon elvégzik a műtétet, egyszerű, gyors beavatkozás.

Kapcsolódó cikkek az Ideggyulladás és a perifériás idegek egyéb betegsége rovatban olvashatók.

2011-05-06 00:43:29
| könyök, alagút szindróma
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop