Porcerősítő injekció

Kérdés:  Egy műtét után kapnám az Orthovisc injekciót, egy korábbi másik műtét utáni állapot miatt viszont - ahol a porcfelszín sérült csavarkivétel közben - szedem a Condrosulf kapszulát még legalább 3 hónapig. PORCJAVÍTÓ INJEKCIÓK: Monovisc, Synvisc, Orthovisc, Synocrom, Hyalgan stb.
Milyen különbség van a fenti porcjavítók között, mikor melyiket, mire és milyen hatásfokkal szokták alkalmazni? Melyik a legkorszerűbb? Van mellékhatás, milyen? Az erekre hogyan hat? Okozhat tartós ér-, lágyrész- és idegfájdalmat, feszülést? Vércukorszintet befolyásolhatja? Vérhígító és egyéb gyógyszerek mellett alkalmazható? Condrosulf, Dona szedése közben adható? Van bármilyen ellenjavallat?
Sem az interneten, sem máshol nem sikerült tájékozódnom ezekről a gyógyszerekről. Csak olyan betegekkel találkoztam, akiknek szintén ajánlották ezeket a szereket, de nem ismerik a hatását.
Hol lehet információhoz jutni? Műtétet szeretnék vele elkerülni, de információ hiányában nehéz a döntés!
Tisztelettel várom segítségét, mielőbbi válaszát!

| gyógyszer
| Glanz, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2011 ;16(júliusi)   InforMed

Válasz:  Kérdése megválaszolása meghaladja az internetes tanácsadás kereteit. A gyógyszerek egy része az ízületi folyadék viszkozitását javítja, síkosít, a Chondrosulf és társai az ízületi porc felépítésében segítenek. Egyébként a Google-ba beírva több ezer találatot kap.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2011-07-28 20:27:04
| gyógyszer

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop