Csukló- és ujjfájdalom

Kérdés:  34 éves vagyok, mindennapos számítógépes munkát végzek, korábban sajnos több alkalommal is volt már ínhüvely-gyulladásom, a csuklómat emiatt évekkel ezelőtt sínbe is tették, azóta általában nem fordultam túlerőltetés esetén orvoshoz, inkább igyekeztem egyedül megoldani, ha felmerült a probléma.

Jelenlegi tünetek ehhez hasonlítanak, de mégis kissé eltérnek, ezért kérnék tanácsot: több hete fáj a jobb csuklóm, illetve új tünetként a középső és gyűrűsujjam alsó harmadában bizonyos mozgásokra az ínszalag. A hóropogásszerű érzés is megvan mozgatáskor. Szintén számomra új tünet, hogy a singcsont feletti részen a kéztőcsontok nyomásra érzékenyek a külső részen, illetve egy rizsszem méretű, mozgó valami is megjelent.

Egy sebész ismerősömnek megmutattam ezt, azt mondta, hogy kitört csontdarabnak tűnik, csinált röntgent, a csontok alakilag épek, de valóban ott van a csontdarabszerű valami, erre nem adott magyarázatot. Azt mondta, pihentessem és kenjem a csuklómat.

A könyökömben ráesés miatt a bursaban kialakult egy hasonló lerakódás, ami jó darabig erőteljes fájdalmat okozott, de már évek óta észre sem veszem. Megműteni nem akarták, mert valószínűleg a beavatkozás miatt újabbak alakultak volna ki.

Ez is valamilyen, krónikus gyulladás miatti lerakódás? Mivel régóta tart és nincs bepirosodva, bedagadva sem, gondolom már nem nevezhető akutnak a dolog. Rövidebb ideig alkalmam nyílt pihentetni a kezem, akkor meg is szűnt a fájdalom, de ahogy újra kezdtem a számítógépes munkát, ismét visszajött.

Lenne valamilyen teendőm ez esetben, vagy majd csak elmúlik, mint ahogyan máskor is így történt korábban? A kis darab okozhat valamilyen gondot, vagy ez tényleg csak a nyáktömlő gyulladása miatt kialakult lerakódás, amivel igazából nem érdemes foglalkozni?

Köszönöm válaszát!

| ínhüvelygyulladás
| Glanz, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2013 ;18(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Ínhüvelygyulladása van. A rtg-en észlelt árnyék lehet éppen lerakódás, de nem lepne meg, ha a normális szerkezet részeként ott lévő egyik kis csont lenne az (os pisifprme).-Pihentetés, gipszsín, nem-szteroid gyulladáscsökkentő szájon át szedése a javaslatom.

Kapcsolódó cikkek a Kézsérülések, csuklótáji sérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2013-04-29 09:47:08
| ínhüvelygyulladás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop