Orsócsont (radius) distalis végének törése

Kérdés:  2013. március 24-én az utcán elesve szenvedtem el mko. dislocalt, darabos orsócsont törését. A felvétel napján fedett repositot, majd a jobb oldalon KFI T lemezes rögzítést végeztek.

Március 26-án az ellenoldali csukló törését is KFI lemezzel rögzítették. Tíz nap elteltével varratszedés és a gipszsín levétele történt. Jelenleg nincs semmi a kezemen. A csuklóm nagyon nehezen mozog.

Mikorra várható gyógyulás? Mit kell tennem a gyógyulás érdekében? Jól tettem, hogy a műtéti megoldást választottam? Április 29-én röntgenvizsgálatra megyek.

Lelet 2013. 03. 24. - Radiológiai O. A radius tiposus helyén mk.o. az ízületbe hatoló törés van. Bal kb. 5 fokos, jobb oldalon 10 fokos dorsal irányú tengelyeltérés észlelhető. J.o. félcsont szélességnyi dislocatio is megfigyelhető. Ezen oldalt a proc. styl. ulnae is letörött, lényegesen nem mozdult el.

Üvözlettel, egy 58 éves hölgy.

| orsócsont törés
| Glanz, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2013 ;18(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Ennél jobb megoldás nincs. Legtöbb, amit tehet, hogy szorgalmasan végzi a megtanult tornát. 8-8 héttel műtét után már panaszmentesség várható.

Kapcsolódó cikkek a Kézsérülések, csuklótáji sérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2013-04-29 09:47:09
| orsócsont törés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop