Ínhüvelygyulladás

Kérdés:  32 éves nő vagyok. Már régóta szenvedek ettől a betegségtől. Konkrétan 15 éves korom óta. A csuklóízületeimben megerőltetés hatására ínhüvelygyulladás alakul ki. Reggelente úgy megdagadnak az ujjaim, hogy kell pár perc, mire be tudom hajlítani. Már volt háromszor sínben a kezem, illetve fizikoterápiát is kaptam ezalatt az idő alatt.
Mikor ezek után is kiújult, azt mondták, hogy ezzel a betegséggel meg kell tanulnom együtt élni, mert nem tudnak vele mit kezdeni.
Azóta akárhány munkahelyem volt mindig ez okozott problémát az ínhüvelygyulladás, amivel végül is már nem mentem orvoshoz, mert hát azt mondták, nem tudnak mit kezdeni vele. Itthon kenegettem, borogattam, amíg el nem múlt.
1 hónapja a bal kezemben megint ínhüvelygyulladás van. Eleinte nem tudtam rátámaszkodni, annyira fájt. Kenegettem, borogattam, fásliztam, de nem használt semmit. Ekkor elkezdtem szedni az Algoflex izom+ízület tablettát, de ez sem használt, csak rosszul voltam tőle.
Utána elkezdtem szedni a Cataflamot napi 3x, de ez sem hatott. Most elkezdtem szedni a Flektor rapid 50 mg granulátumot, de ez sem használ. Tudom, hogy ezek vényköteles gyógyszerek és csak orvos utasítására lehetne szedni (de volt itthon). Mások ajánlására kezdtem szedni őket. Van, akinek az egyik, van, akinek a másik használt, de nekem egyik sem.
Ez miért lehet? Most már ott tartok, hogy mindenféle munkavégzésben korlátoz és már a könyökömbe is kisugárzik a fájdalom.
Már nemcsak éjjel, de nappal is megdagad a kezem. Egy hete vettem egy csuklórögzítőt, amiben sín van. Ezzel elviselhetőbb. Mióta be van gyulladva a kezem, a munkahelyen megpróbálom egy kézzel elvégezni a munkám (fizikai), de mostanra már kezdem érezni a másik kezemben is az ínhüvelygyulladás jeleit.
Megyek majd a háziorvosomhoz, hogy adjon valami gyógyszert rá, mert táppénzre nem mehetek. Ön szerint tényleg együtt kell élni ezzel a betegséggel? Táppénz nélkül vajon ki tudnak belőle kezelni? Ön milyen kezelési módot javasolna?
Válaszát előre is köszönöm!

| ínhüvelygyulladás
| Glanz, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2014 ;19(februári)   InforMed

Válasz:  Mit mond a rheumatológus? Vizsgálják ki, lehet, hogy valamilyen rendszerbetegsége van.

Kapcsolódó cikkek a Kézsérülések, csuklótáji sérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2014-02-07 09:26:40
| ínhüvelygyulladás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop