Térdfájdalom

Kérdés:  37 éves, 57 kg nő vagyok. 2 hónapja szenvedek az állandó térdfájdalommal és sajnos dolgozni sem tudok vele. MRI-n voltam és ezt a leletet kaptam, de nem tudom értelmezni. Jövő héten megyek csak szakorvoshoz, de kíváncsi vagyok, mire számíthatok?
Köszönettel!
"A térdízületben kóros folyadékgyülem, a csontokon spongiosaoedema nem látható. A térdhajlat medialis oldalán mediodorsalisan a medialis femurcondylus mentén kb. 4 cm hosszú, 2 x 1 cm átmérőjű, szélesebb, szeptált, az FT-rés szintjében jelzett, 14 mm hosszú, gracilis hygroma. A lateralis femurcondylusban elöl 4,5 mm-es, mindkét szekvencián jelmentes kis góc lehet compactasziget (röntgenfelvétel vagy lelet nem áll rendelkezésre). A femur és a tibia porcborítása normális.
A medialis meniscus hátsó szarva inhomogénen, közepesen jeldús, kontúrmegszakadás jele nem látható. Az elülső keresztszalag a tapadásánál kissé felrostozódott, a hátsó keresztszalag mérsékelten megnyúlt. A lateralis meniscus, a tok, az oldalszalagok épnek látszanak.
A patella dysplasiás, Wiberg III. típusú, normális helyzetű. Az FP- ízületi porcborítások épnek látszanak. A patellaín normális.
Vélemény: Hygroma fossae popliteae l.s.. Degeneratio menisci medialis, LCA et LCP chronica.
Dysplasia patellae l.s."

| térdfájdalom
| Glanz, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2015 ;20(júniusi)   InforMed

Válasz:  Valószínűleg artroszkópos műtétet fog javasolni a kolléga.

Kapcsolódó cikkek a Térdsérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2015-06-03 23:03:00
| térdfájdalom

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop