Térdfájdalom, műtét - Ismét műtét?

Kérdés:  37 éves nő vagyok, 57 kg. 4 hónappal ezelőtt állandó térdfájdalmaim miatt arthroszkópiával lateralis release műtétet végeztek. A műtét másnapján hazamehettem. Otthon a délutáni órákban erős vérzés jelentkezett a térdemből, mentő vitt kórházba, ahol a vérzést elállították és később hazaengedtek. 3 hétig nem bírtam ráállni. A műtőorvos semmit nem fűzött a történtekhez.
A 6. héten megkezdtem a gyógytornát, 4 hétig jártam és otthon is folytattam. A térdem még mindig nem jó, a lépcsőzés nehezen megy. Gyakran összerogyik és fáj.
Tegnap elmentem MRI-re: "A ligamentum patellae körülírt megvastagodása, illetve postoperatív állapota. Chondropathia patellae. A medialis meniscus II. stádiumú laesiója. Elülső keresztszalag laesió gyanúja."
A műtőorvosom csak annyit mondott, kemény gyógytorna javasolt. Szeretném a véleményét kikérni!
Előre is köszönöm!

| térdfájdalom
| Glanz, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2015 ;20(decemberi)   InforMed

Válasz:  A keresztszalag sérülés gyanújával nem kell foglalkozni, a többi elváltozás is mellékterméknek tűnik. Combizomzatát kell valóban erősíteni, erre gondolt a kezelőorvosa.

Kapcsolódó cikkek a Térdsérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2015-12-09 20:32:34
| térdfájdalom

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop