Csavar és lemez kivétel

Kérdés:  Tisztelt Doktor úr! 2018.12.31-én külboka törést szenvedtem. Harmadcsőlemezes ill. állítócsavaros osteosynthesist végeztek. 9 hét fekvőgipszem volt, majd az állítócsavart március 20-án eltávolították. Jártam gyógytornára... elég szépen fejlődött a lábam, persze időváltozásokra már most érzékeny, főleg a hideg frontot nem bírom és maga a hideg, hűvös hőmérsékletet. De persze ezek a "fájdalmak" elviselhetők. Na jó, volt mikor nem. A doktor úr, aki műtött mondta, hogy majd január- február környékén kiveszi a maradék 6 csavart és a lemezt... igazából bizonytalan vagyok nagyon, mert most visszamennék a doktor úrhoz, hogy normális-e az, amit most érzek a bokámban. Folyamatosan szúr a bokám. Maga a csont nem, mint összességében az ízület, de már másfél hete...ha csak megsimítom. Arra is iszonyatosan érzékeny és a járásban is egyre jobban gátol... fáj. Nem tudom úgy hajlítani a bokám, úgy érzem mintha be lenne keményedve a bokám a belső bokám is egyre jobban fáj…de ugye nem akarom a doktor urat sem terhelni, hogy odamegyek feleslegesen majd azt mondja nekem, hogy " ó Viktória ez csak az időjárás miatt van “, persze ha Ön szerint ez csak az időjárás, akkor én elhiszem, de ilyen jellegű fájdalmam nem volt még... főleg nem az utóbbi hónapokban. Ön mit tanácsol? Keressem fel az orvosomat? Az létezik, hogy már zavarja a lábamat a fém? Esetleg abban tudna tájékoztatást adni, hogy a csavarok kivétele után fogok bármit is érezni? Kell majd pihentetni a lábamat? Segítséget és válaszát, tanácsát előre is köszönöm! Tisztelettel:

|
| Glanz, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2019 ;25(november)   InforMed

Válasz:  Egy év után ki lehet venni a fémanyagokat, fémártalom lehetőségé miatt, minél később távolítják el, annál nehezebb is technikailag. Ne halogassa, menjen vizsgálatra, sebgyógyulás után mindent csinálhat.

2019-11-17 13:18:26
| boka fémkivétel, bokatörés

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop