Érdemes-e még megműttetni?

Kérdés:  2 és fél éve volt rotátorköpeny szakadásom. Konzervatív kezeléseket kaptam. Tudom használni a kezem és a vállam, bizonyos fájdalommal. Januárban készült újabb MRI, mely 2 cm zsugorodást mutat. A kérdésem az, hogy ennyi idő eltelte után érdemes e műteni, jobb lesz-e utána?

| váll, rotátor köpeny
| Glanz, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2019 ;25(december)   InforMed

Válasz:  Ezt kezelőorvosával, aki tisztességesen ellenőrzi, kell megbeszélnie.

2019-12-30 14:58:08
| váll, rotátor köpeny

Váll artroszkópia

A vállízület a test legsérülékenyebb ízülete, a ficamok fele a vállízületben jön létre. Bonyolultságát a rendkívül nagy mozgásterjedelem minden pontján szükséges stabilitás - az ezt biztosító mozgató- és rögzítőapparátus magyarázza.


3 ok, amiért vállfájdalom alakulhat ki

A vállfájdalom jelentkezhet hirtelen, vagy kialakulhat fokozatosan, egyre erősödve az évek során is. A kezelésében mindenképpen kulcsfontosságú, hogy feltárd, mi okozza a panaszokat, mert csakis így szüntethető meg tartósan a váll fájdalma.


Növekszik a szövődmények száma

Egyre több nő esik teherbe idősebb korban, és ezzel párhuzamosan növekszik az anyai és magzati életveszélyes szövődmények aránya - állapították meg a vancouveri British Columbia Egyetem kutatói, akik vizsgálatuk eredményeit a PLOS Medicine című szaklapban közölték.


A dohányzók hajlamosabbak a kockázatvállalásra

A dohányzás növelheti a kockázatvállalási hajlamot és megváltoztathatja az agy jutalmazó rendszerét a Sahlgrenska Egyetem kutatói szerint.


A mesterséges megtermékenyítés sikerességét befolyásoló markert azonosítottak magyar kutatók

A mesterséges megtermékenyítés sikerességét befolyásoló markert azonosított a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Semmelweis Egyetem (SE) húszfős közös kutatócsoportja - közölte Szekeres Júlia immunológus pénteken az MTI-vel.


Web Design & Development Prowebshop