Gerincsérv utáni állapot

Kérdés:  Üdvözlöm.45 éves nő vagyok, gerincsérv műtétem volt 2 éve. Úgy érzem, hogy jól sikerült a műtét, de visszatértek a fájdalmak. Görcsöl a derekam, lábaim fájnak, jelenleg nem dolgozom. Unokámmal vagyok idehaza, aki 11 hónapos és 12 kiló. Szerintem sokat emelem, fogom, és a súlya miatt, amiért sokat emelem, visszatértek a gerincbetegségeim. Lányom dolgozik, ilyen módon segítek neki. Nem könnyű a helyzet. Mit is csináljak, válaszát köszönöm.

| gerincpanaszok
| Glanz, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2020 ;25(február)   InforMed

Válasz:  A családnak kell ezt megoldani, nem orvosi kérdés

2020-02-24 19:23:08
| gerincpanaszok

Tévhitek a hátfájással kapcsolatban

Legyen szó éles fájdalomról vagy tompa sajgásról, a derékfájás előbb-utóbb mindenkit utolér. Tíz emberből nyolc szenved derékfájástól élete során, mellyel kapcsolatban sok tévhit terjed.


A mobiltelefon átka

Sok fiatal előnyben részesíti az SMS üzenetekkel való kommunikálást a beszélgetéssel szemben, pedig a legújabb vizsgálatok szerint úgy tűnik, hogy a billentyűk kitartó nyomkodása nyak- és válltájéki fájdalmat is okozhat. Amerikai közegészségügyi szakemberek kimutatták ugyanis, hogy minél több időt töltenek a fiatalok SMS-ek írásával, annál gyakrabban panaszkodnak nyaki és háti fájdalomra.


Web Design & Development Prowebshop