Jobb térd panasz

Kérdés:  Van egy MR leletem és egy Dexa vizsgálati lapom, jelenleg táppénzen vagyok, szakrendelés nem elérhető. A kérdésem a következő: Telefonnal beszkennelve elküldhetném -e Önnek és a megtekintése után tudna-e valamilyen segítséget adni? Pl: mozgás, vitaminok. Tisztelettel.

| csontritkulás, porckopás, artrózis, térdpanasz
| Glanz, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2020 ;26(március)   InforMed

Válasz:  Megnéztem a leleteket, amiket átküldött, van egy kis csontritkulása, és a térdben mérsékelt porckopás. Szobabicikli, porcerősítő szedése javasolt, és maradjon otthon!

2020-03-20 11:26:28
| térdpanasz, artrózis, porckopás, csontritkulás

A csontanyagcserét befolyásoló gyógyszerek

Ha valakinek csontritkulása van, általában mindent elkövet azért, hogy ne romoljon tovább az állapota. Megfelelő étrenddel és mozgással karban tartható a betegség, de fontos tudni, hogy egyes gyógyszerek mellékhatása is károsíthatja a csontszerkezetet.


„Reuma”

Megdagadt ízületek, deformálódott ujjak, gerinc- és csípőpanaszok, fájdalom a térdben, ínhüvelygyulladás - a mozgásrendszerrel kapcsolatos fájdalmakkal rengetegen küszködnek.


A csípő- és térdprotézis-műtétekről

Manapság egyre nő a csípő- és térdműtétek száma, és számuk emelkedést mutat. Anyáink és nagyanyáink 70 éves korukban kerültek az ortopéd sebészhez, hogy új ízületet kapjanak, és a műtétet az tette szükségessé, hogy már bottal is csak nehezen tudtak járni, sőt, sokan kerekes székbe kényszerültek.


Az osteoporosis tünetei és diagnosztikája

A kor előrehaladtával a csontszerkezet folyamatos átépülése a csontbontás irányába tolódik el. Ez a folyamat egy bizonyos ponton oda vezet, hogy a csontgerendák elvékonyodnak, folytonosságuk helyenként megszakad, és már kis fizikai behatásra is csonttörések lépnek fel. Ezt az állapotot nevezzük csontritkulásnak vagy osteoporosisnak.


Kertészkedés panaszok nélkül

A kerti munka fárasztó, és az ízületeket is rendkívül megterheli, főleg tavasz elején, a téli pihenő után. Akinek porckopása, ízületi fájdalmai vannak, különösen megterhelőnek érezheti az első pár napot. Íme néhány gyakorlati tipp.


Web Design & Development Prowebshop