Lágyéksérv

Kérdés:  Tisztelt doktor úr! 5 hete műtötték nyitott lágyéksérvvel. Hálót beültettek. Érdeklődnék, hogy normális-e az a probléma, hogy hajnalban arra kelek, hogy a hasam a vágás területén kőkeményre van puffadva, szélgörcsöm van, valamint a műtét óta az operált részén nagyon puffadok. Ez a panasz napközben, mozgás következtében meg szokott szűnni, de este, valamint inkább hosszabb fekvés, megpihenés után hajnali órákban tör elő. Szeretném megkérdezni, hogy ez normális-e? Előre is köszönöm a válaszát

| sérvműtét, lágyéksérv, sérv, sérvműtét utáni panaszok
| Glanz, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2020 ;25(február)   InforMed

Válasz:  Nincs így rendben, de azt nem lehet vizsgálat nélkül eldönteni, hogy a műtéttel kapcsolatban vannak-e a panaszai. Menjen vissza az operáló orvoshoz.

2020-03-11 14:06:00
| sérvműtét utáni panaszok, lágyéksérv, sérv, sérvműtét

A porckorongsérv

A mozgásszervi betegségek egyik legnagyobb csoportját az ágyéki gerinc degeneratív eltérései jelentik. Ebbe a csoportba tartozik a csaknem mindenki által átélt lumbágó, valamint a kisugárzó alsó végtagi fájdalom, az isiász.


A lágyéksérv

Lágyéksérvről beszélünk, ha a hasüregből származó szövetek (bél és hashártya) a hasizmok közötti résen kitüremkednek.


A köldöksérv

A köldöknyílás születés után elveszíti szerepét, mivel a köldökzsinór már nem köti össze a magzatot az anyával. Ha a hasizmok nem záródnak tökéletesen a has közepén, ezen a nyíláson keresztül sérv jöhet létre.


A nyaki porckorongsérv

A porckorong betegségek gyakran előfordulnak a nyaki gerincen is. A nyaki gerinc betegségeinek fő oka a nyak nagy mozgékonysága. Ahhoz, hogy az ember kellő módon tájékozódjon, reagáljon a környezetére, a fejet a tér minden irányában szabadon kell tudnia mozgatni. Az embernek hét nyakcsigolyája van. Mindegyiknek négy ízülete, a csigolyaközti porckorongok, a bonyolult szalagrendszer és izomzat biztosítja a zavartalan mozgásokat.


A porckorongsérv konzervatív kezelése

Először csak enyhe fájdalmat érzünk a gerincünkben, ami később szinte elviselhetetlenné válik. Kényelmetlen az ülés, a fekvés, a mozgás, az erős fájdalmaktól pedig már aludni sem tudunk


Web Design & Development Prowebshop