Vállsérülés

Kérdés:  Jó estét kívánok főorvos úr! Most pénteken lett kész a vállamról az MRI felvételem, melyet majd viszek az orvosomhoz. Eléggé izgat, mi lehet az eredményem, kérem a segítségét. A subcoracoid bursában hatalmas mennyiségben van Falsat PD- ben magas jelintezitású képződmény. A labrum elülső része nagy kiterjedéssel kiszélesedett, deformált. A labrum csúcsi területének felső-elülső darabja 2 mm- rel előre és laterál felé diszlokálódott. A glenohumerális ízület alsó és alsó- hátsó részében jelentős mennyiségben van Falsat PD- ben magas jelintenzitású képződmény. Ezen belül korongszerű közepes jelintenzitású szabad képlet is megfigyelhető. A bicepsz hosszú fejében hosszirányú magas jelintenzitású csík ábrázolódik, a biceps hosszú fejének hosszirányú csík előtti keskenyebb darabja a tuberculum minus elé diszlokálódott Másutt a régióban lévő csontokon, inakon, izmokon, szalagokon kóros eltérés nem látható. A válaszát előre is köszönöm!

| váll, MR lelet
| Glanz, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2020 ;25(január)   InforMed

Válasz:  Vizsgálat nélkül, és miután nem írta le a panaszait, nem tudom értelmezni a leírtakat, csak annyit tudok mondani, hogy beteg a válla.

2020-01-27 11:43:49
| MR lelet, váll

Váll artroszkópia

A vállízület a test legsérülékenyebb ízülete, a ficamok fele a vállízületben jön létre. Bonyolultságát a rendkívül nagy mozgásterjedelem minden pontján szükséges stabilitás - az ezt biztosító mozgató- és rögzítőapparátus magyarázza.


3 ok, amiért vállfájdalom alakulhat ki

A vállfájdalom jelentkezhet hirtelen, vagy kialakulhat fokozatosan, egyre erősödve az évek során is. A kezelésében mindenképpen kulcsfontosságú, hogy feltárd, mi okozza a panaszokat, mert csakis így szüntethető meg tartósan a váll fájdalma.


Növekszik a szövődmények száma

Egyre több nő esik teherbe idősebb korban, és ezzel párhuzamosan növekszik az anyai és magzati életveszélyes szövődmények aránya - állapították meg a vancouveri British Columbia Egyetem kutatói, akik vizsgálatuk eredményeit a PLOS Medicine című szaklapban közölték.


A dohányzók hajlamosabbak a kockázatvállalásra

A dohányzás növelheti a kockázatvállalási hajlamot és megváltoztathatja az agy jutalmazó rendszerét a Sahlgrenska Egyetem kutatói szerint.


A mesterséges megtermékenyítés sikerességét befolyásoló markert azonosítottak magyar kutatók

A mesterséges megtermékenyítés sikerességét befolyásoló markert azonosított a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Semmelweis Egyetem (SE) húszfős közös kutatócsoportja - közölte Szekeres Júlia immunológus pénteken az MTI-vel.


Web Design & Development Prowebshop