Gyakori pisilés - 5 éves gyermek

Kérdés: 5 éves kisfiam egy ideje gyakrabban ürít vizeletet. Van, amikor rendes időközönként, van, amikor 5-10 perc letelte után ismét úgy érzi, és próbálkozik - néha jön 1-2 csepp, néha semmi.
Már többször vittünk vizeletet urokultúrára, tesztcsíkkal is nézték, és vegyszerrel is, de minden esetben negatív az eredménye.
Azt szeretném tudni, hogy a többszörös negatív eredmény után, lehetséges, hogy valami olyasmivel állunk szemben, ami vizelettel nem mutatható ki, vagy valami olyan, amit speciálisan kell elvégeztetni, mert a felsoroltak alapján nem mutatható ki?
Voltunk háziorvosnál is, és gyerekgyógyásznál is, de semmit nem tanácsoltak. Tényleg egy ártalmatlan jelenség lenne, vagy esetleg keressünk fel gyerek urológust?

gyakori vizelés | Az Orvos válaszol - Dr. Seprődi Bence 2009 ;14(januári)   InforMed | Seprődi, B.
A kérdés szervi okainak tisztázására valóban a gyermek urológiai vizsgálat a legalkalmasabb. Könnyen lehet azonban, hogy a panaszok pszichés eredetűek, vagyis izgalom, szorongás okozza a gyakoribb vizelési ingert. Ez esetben, akkor van szükség kezelésre, ha a panaszok megnehezítik mindennapi életüket.

Kapcsolódó cikkek a Húgyúti fertőzések (hólyaghurut, vesemedencegyulladás) rovatban olvashatók.

2009-01-25 18:01:10
| gyakori vizelés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop