Gyerekkori bepisilés - 9 éves lányom

Kérdés: 9 éves kislányom, ha játszom vele és nevettetem - esetleg csiklandozom - hajlamos a bepisilésre. Nem élek velük, így amikor elhozom, akkor rögtön csomagol az anyja néhány alsóneműt, mert biztosan bekövetkezik a baleset. Szegény gyerek már néha sír, hogy mit szól majd az anyja. Javasoltam már, hogy vigyék el orvoshoz, de "majd kinövi" általában a válasz. Sajna az anyja nem szereti a meleget, 20 C fok körül van a lakásban, a gyerek meg a szőnyegen játszik, ahol nyilván még hidegebb van. Emiatt sokszor fel van fázva, a torka sűrűn begyullad, hiába mondom, hogy a fűtés és az öltözködés. Csak a legdivatosabb derékkilátszó ruhát hajlandó ráadni.
Doktor úr, nagyon aggódom! Mit gondol, ezek összefüggenek, mit tegyek? Félek, hogy az anyja a veséjét is elszúrja (a fogaival már eljátszotta, gyümölcslével teli cumival a szájában altatta el, emiatt kirohadtak az első fogai).
Várom válaszát!

| Az Orvos válaszol - Dr. Seprődi Bence 2008 ;13(áprilisi)   InforMed | Seprődi, B.
A hólyaghurut okozhat gyakori vizelési ingert, de a bepisilésben szerepet játszik az is, hogy a kislány nem jut el időben a WC-re, illetve ilyen körülmények miatt felmerülnek pszichés tényezők is. Fontos információ lehet például, hogy akkor is bepisil-e a leány, ha édesanyjával van. Egy vizeletvizsgálat tisztázhatja, hogy fennáll-e gyulladás a hólyagban, ebben háziorvosuk tud segíteni.
2008-04-07 12:31:05
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop