Gyümölcsfogyasztás

Kérdés: Tudom, hogy a szőlő nagyon egészséges, mégis az lenne a kérdésem, nem ártalmas-e már, ha állandóan és nagyobb mennyiségben fogyasztjuk? Én már 3,5 éve délig csak gyümölcsöket eszem, azon belül is, amikor kapható, akkor főleg szőlőt. És mivel most jóformán egész évben megvásárolható, szinte minden nap eszem (azt is), sokszor 1-1,5 kg-ot is egész nap.
Nem okoz ilyen mennyiségben cukorbetegséget? Egyébként nagyon jól érzem magam a bőrömben, nem veszek észre semmi rendelleneset a sok szőlőfogyasztás miatt. Mellette még sok zöldségféle szerepel az étlapon, 20 éve zsírszegényen étkezem, húsok közül inkább a fehér húsokat, halakat fogyasztom.
Most, hogy itt a dinnyeszezon, sajnos nagyon rá tudok kattanni a dinnyékre is. Nem lesz az már sok, ha dinnyét és szőlőt is fogyasztok szinte naponta? (És melléjük még, amit éppen megkívánok.) Azaz igazság, hogy már hiányérzetem van, ha egy nap elmarad a szőlő (és most már a dinnye is).
Előre is nagyon köszönöm a választ!

| Az Orvos válaszol - Gusztos Éva 2008 ;13(júliusi)   InforMed | Gusztos, É.
A szőlő teljes értékű táplálék, élettani hatása rendkívül kedvező, ásványi anyagokban és gyümölcssavakban gazdag, így segíti a szervezet harmonikus működését. Valamennyi B-vitamin megtalálható benne, különösen sok B12-t tartalmaz. Gazdag folsavban, ami a vérképzésben fontos. Magas C-vitamin tartalma a méreganyagokat köti meg, fontos antioxidáns. Mangánt, káliumot és magnéziumot is tartalmaz, a szőlő rostanyagai pedig elősegítik az emésztést.
Aggodalomra nincs oka, Ön tulajdonképpen egészségesen táplálkozik
Javaslatom az, hogy részesítse előnybe azokat a gyümölcsöket, melyeknek éppen szezonja van.
2008-07-05 11:13:02
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop