Gyümölcsök

Kérdés:  Rendkívüli módon szeretem a gyümölcsöket, eszem is belőlük sokat. Este, a vacsora után, ami általában egy szendvics - úgy 7:30 óra táján (tudom, ez már késői időpont) - elfogyasztok egy almát (télen-nyáron, tehát egész évben, sőt ebéd után is egyet). És a vacsoránál, az alma mellé, ha még van idénygyümölcs - most pl. eper, cseresznye. Szóval a héten mindennap 8 óra körül kb. 20-25 dkg cseresznyét is elfogyasztottam. Másnap reggel-délelőtt enyhe émelygést, savas ízt éreztem - talán a gyomorsavam szaporodott meg. Ezt a héten 1-2 nap fordult elő, délutánra általában elmúlt a panasz.
Lehetséges, hogy a késői cseresznyeevés nem tetszett a gyomromnak, vagy epémnek? Mi az a gyümölcs, amit este 7-8 óra tájban még ehetek? 54 éves nő vagyok.
Köszönöm válaszát!

| egészséges táplálkozás, zöldség, gyümölcs, gyümölcs
| Perjés, Y.; Az Orvos válaszol - Perjés Yvette 2009 ;14(júniusi)   InforMed

A gyümölcsfogyasztás nagyon egészséges, de vigyázni kell a nagy cukortartalom miatt, egyes gyümölcsök esetében a savtartalomra is ügyelni kell. Nagy mennyiségű cseresznye elfogyasztása után nem szabad vizet inni, mert a héján található élesztőgombákat csak a tömény gyomorsav képes azonnal elpusztítani. Ha a felhígított emésztőnedvek életben hagyják, az élesztőgomba erjesztő munkája nyomán puffadás, gyomorfájás lehet a panasz.

Kapcsolódó cikkek az Egészséges táplálkozás rovatban olvashatók.

2009-07-01 23:54:25
| egészséges táplálkozás, zöldség, gyümölcs
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop