Haemophilus influenzae

Kérdés: Betegségem elég régen kezdődött. Márciusban és már előtte is fülfájás, torokfájás, torok viszketés, fülcsiklandás. Középfülgyulladást, és torokgyulladást állapítottak meg. Antibiotikumot kaptam (5 napig). Ezután sem múlt el, minden tünet maradt, de már láz és még erősebb torokfájás is társult hozza.
Április 17-én torokváladékból kiderült, hogy Haemophilus influenzae baktériumom van. Megkaptam a 2. antibiotikumot. Tünetek valamennyire enyhültek, de az antibiotikum beszedése után újabb torokváladék-ellenőrzés, és már az eredmény: Haemophilus parainfluenzae + gomba (május. 08.).
Erre a 3. antibiotikumot kezdtem szedni és ecsetelni a gombát. Minden tünet elmúlt, néha viszket a torkom, és belül a fülem. Majd újabb minta a torkomból: gomba eltűnt, sima Parainfluenzae maradt.
Állítólag ez már olyan, mintha nem is lenne, és nem kell kezelni, mert nincs tünetem, csak 3 hét múlva megismételni a mintavételt.
Nem lehet valami más bajom attól, hogy ilyen sokáig jelen volt/van ez a baktérium a szervezetemben? Nem kellene más kezelés vagy vizsgálat?
Válaszát előre is köszönöm!

| Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2008 ;13(júniusi)   InforMed | Kótai, Zs.
A garatváladékban vannak un. nem kórokozó baktériumok is, amelyek nem okoznak gyulladást. Ha a panaszai elmúltak, nem kell aggódni. Nincs szükség további kezelésre.
2008-06-13 14:54:01
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop