Hálószoba átrendezése

Kérdés:  Segítséget szeretnék kérni hálószobánk átrendezéséhez. Alvásproblémával küzdök, nem tudom kipihenni magam, akármennyire fáradt vagyok, és folyamatosan álmodok. Az ajtóval szemben van az ágyunk, az ágyból rálátni a bejárati ajtóra is. Az ágy jobboldalán tükrös gardróbszekrény van, baloldali falon van az ablak.
Segítségét előre is köszönöm!

|
| Perjés, Y.; Az Orvos válaszol - Perjés Yvette 2008 ;13(márciusi)   InforMed

Az ember életének nagyjából egyharmadát alvással tölti. Felnőttek alvásigénye 7-9 óra között, egyéni igények szerint változik. Alvászavarról akkor beszélhetünk, ha az alvás nem teljesíti alapvető funkcióját, vagyis nem képes a szellemi és fizikai készenlétet, a megfelelő teljesítőképességhez szükséges állapotot helyreállítani.
A nyugodt alvás elengedhetetlen kelléke a csendes - televízió mentes- hálószoba. Ne nézzünk híreket vagy krimit az ágyból, ne használjuk az ágyat másra, mint amire van, ne tanuljunk, ne együnk benne. Érdemes minden nap hasonló időben lefeküdni, állandó szokásokat kialakítani. Régen ideálisnak tartották a keleti tájolású hálószobát, ahol a reggeli napfényre vidámabban ébred az ember, manapság sokan feng shui szakértő lakberendezési véleményét kérik.
Az elalvást segítő tényezők:
- Napközbeni testmozgás
- Egészséges táplálkozás
- Szabadlevegőn tartózkodás
- Kényelmes ágy, ergonómiai matrac
- Lefekvés előtt egy csésze mézes tej, esetleg mézes orbáncfű vagy komlótea (- egy banán, - egy nyugtató fürdő levendula aromával, - relaxálás, meditálás elalvás előtt)
- Szellőztetett, nem túl meleg szoba (18-20 C)
A nyugodt alvást gátoló tényezők:
- Stressz, szorongás
- Alkohol, nikotin fogyasztás
- Lefekvés előtti étkezés
- Bizonyos betegségek
Ha a tünetek 1 hónapon át folyamatosan jelen vannak és az alvászavar már a napi tevékenységünket befolyásolja érdemes felkeresni valamelyik alvás ambulanciát. Az orvos segít beállítani az alvási mintát, hogy napközben is optimálisan tudjunk működni.
További információ: www.alvascentrum.hu

2008-03-27 07:55:30
|
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop