HepaB és lombik

Kérdés: 6 sikertelen inszeminációt követően jelentkeztünk lombikprogramba. A protokoll-vizsgálatok során a HBsAg meghatározás nálam reaktív lett, páromnál negatív/nem reaktív. Természetesen infektológián utána járunk a fertőzésnek, csak elég sok kérdés merült fel bennem hirtelen.
Beteg vagyok, kezelni fognak? Lehetséges, hogy 10-12 éve fertőződtem meg, és mégis tünetmentes vagyok? Kizárnak a lombikprogramból az eredmény miatt? Vállalhatunk egyáltalán felelősen gyermeket?
Köszönöm a válaszait!

| Az Orvos válaszol - Dr. Makara Mihály főorvos 2008 ;13(októberi)   InforMed | Makara, M.
HBsAg pozitivitás önmagában nem jelent betegséget. Lehet, hogy tünetmentes hordozó, de lehet, hogy valóban gyulladás áll fent. Ezt a laboratóriumi vizsgálatok döntik el, továbbá fibroscaen vizsgálat is javasolható. Igen, könnyen elképzelhető, hogy 10-12 éve fertőződött, és azóta panaszai nem jelentkeztek.
A lombikprogramban való részvételéhez a fertőzőképesség kizárása, vagy - betegség esetén - a gyulladás, illetve a fertőzés meggyógyítása szükséges.
Gyermek vállalásának semmi akadálya, valószínűleg a megszületendő gyermek védőoltásokban kell, hogy részesüljön a születése után közvetlenül.
További kérdések esetén szívesen állok rendelkezésére a Fővárosi Szent László Kórház felnőtt ambulanciáján. A rendelésen háziorvosi beutalóval tudom fogadni. Időpont egyeztetés: 455-8127-es vagy a 455-8228-as telefonszámokon.
Tisztelettel: Dr. Makara Mihály
2008-10-10 07:13:04
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop