Hepatitis B fertőzöttség

Kérdés:  Két éve voltam teljes vérképen, és a teszt hepatitis B fertőzöttséget mutatott, ami nem aktív?! (Belgyógyászaton voltam reflux miatt.) Nem sárgultam be sohasem, nem volt tünet kiskoromban sem. Kezelést nem kaptam, nem tudják, hogy hogyan jutott be a szervezetembe a vírus. Feleségemmel 11 éve együtt vagyok, neki is negatív lett a hepatitis B tesztje.
Hogyan lehet, hogy nem fertőződött meg? Most májrákom lesz? Diétát kell tartanom, vagy valami gyógyszer szedése ajánlatos lenne?
Kérem, segítsen! Köszönettel, egy 33 éves férfi.

| hepatitis B
| Makara, M.; Az Orvos válaszol - Dr. Makara Mihály főorvos 2009 ;14(májusi)   InforMed

A hepatitis B vírus hordozói állapota - mely valószínűleg Önnél fennálló állapot - kezelést nem igényel, de rendszeres ellenőrzés szükséges. Amennyiben a vírus aktivizálódik, szükséges kezelni. A hordozói állapotban a májdaganatok előfordulási valószínűsége kicsi, amennyiben nincs májkárosodása.
Fentieket az Ön által elmondottak alapján írom. Részletesebb véleményt kivizsgálása után tudok adni.
Szívesen állok rendelkezésére személyesen a Szent László Kórház felnőtt-ambulanciáján. Bejelentkezni a 455-8127-es telefonszámon tud, a rendelés felkereséséhez háziorvosi beutaló szükséges. Tisztelettel: Dr. Makara Mihály

Kapcsolódó cikkek az Idült májgyulladás rovatban olvashatók.

2009-05-28 00:08:24
| hepatitis B
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop