Hízás, ciszta - PCOS?

Kérdés: 21 éves vagyok, 3,5 éve szedek fogamzásgátlót, ugyanis 17 éves koromban cisztákat találtak a petefészkemen (ami kipukkant ugyan), de a nőgyógyászom azt javasolta, hogy a kialakulásának elkerülése végett szedjek fogamzásgátlót. Regulont szedtem fél évig, de attól híztam 6-8 kg-ot, így az orvosom Yadine-t írt fel utána, amit szedtem több mint 2 évig. Ez idő alatt felszedtem még 10-15 kg-ot, annak ellenére, hogy mellette vigyáztam az étrendemre és rendszeresen mozogtam. Fogynom nem sikerült, így végül Nuvaringet írtak fel nekem, amit közel fél éve használok, és azt mondta az orvosom, hogy ez annyira minimális hormont tartalmaz, hogy emellett biztosan tudok majd fogyni, ám ez nem így van, sőt. A mellem is szokott néha fájni és a menstruáció alatt fájdalmas a székelés is (úgy hallottam ez is egy tünete lehet).
Mindezek mellett rendszeresen visszatérő hüvelyfertőzésem van, amire ha havonta nem veszek be egy szem Mycosistot, ismét előjön. Szeretném visszanyerni a régi alakomat, egészségemet fogamzásgátló nélkül is és 2 éven belül szeretnénk a párommal kisbabát vállalni, de nem vagyok biztos benne, hogy ez ilyen egészségi állapot mellett működni fog.
Kérem, adjon tanácsot, mert a nőgyógyászomnál már annyiszor jártam, hogy lassan azt hiszi, hipochonder vagyok.
Köszönöm!

PCOS | Az Orvos válaszol - Dr. Petrányi Gyula 2009 ;14(áprilisi)   InforMed | Petrányi, Gy.
Esetleges policisztás ovárium szindróma (PCOS) lehetősége miatt belgyógyász-endokrinológusnak kellene kivizsgálnia, nézze át https://polycystov.extra.hu weboldalamat ez ügyben. Ott talál életmódi-diétás tanácsot is.

Kapcsolódó cikkek a Petefészek ciszták, policisztás ovárium szindróma rovatban olvashatók.

2009-04-20 14:21:07
| PCOS
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop