Hormonális probléma - 37 éves nő

Kérdés: Problémám elég hosszú, ezért megpróbálom tőmondatokban fogalmazni.
- PCO szindróma
- Pajzsmirigy alulműködés
- 37 éves nő
- idáig 9-10 éve szedtem a Diana 35 tablettát
Panaszaim jelentkeztek, a bőrömön pók formájú elváltozások lettek, melyre a bőrgyógyász diagnosztizálta a pók-névuszt, vérvétel eredmény magasabb Gamma GT.
Felkerestem endokrinológust, javaslatára gyógyszert váltunk, mert a Diana 35 ennyi ideig nem is szedhető.
Megkérdezte, hogy dohányzom-e. Igen, sajnos. Azt mondta, hogy az orvosi etika nem teszi lehetővé, hogy felírjon nekem gyógyszert, mert nekem még legalább 10 évig ciklust kell tartani, de ezeket a gyógyszereket nem lehet dohányzás mellett alkalmazni, főleg az én összetett problémámnál, mert véleménye szerint óriási a kockázata egy esetleges mélyvénás trombózisnak.
Több kérdést tett fel pld.: migrénes fejfájás, lábdagadás stb., melyekre természetesen igent kellett válaszolnom, mert ezen problémáim is előfordulnak. Megijesztett, hogy amennyiben tovább próbálom ezen gyógyszereket szedni, az egészségemmel játszom. Tudom, jobb félni, mint megijedni, de kérném, hogy Ön is válaszoljon őszintén, valóban nagy esélyeim vannak ezen betegség kialakulására, valóban ilyen komoly a helyzet? Ha nem így van, akkor kérem, nyugtasson meg.

| Az Orvos válaszol - Dr. Petrányi Gyula 2008 ;13(szeptemberi)   InforMed | Petrányi, Gy.
Fogamzásgátló ellenjavallatai: 35 év feletti kor, dohányzás, migrén, kövérség, trombózishajlam (akár a családban), májbetegség. A póknévuszok utóbbira is utalhatnak, alkoholos eredetű májkárosodás esetén is (ne vegye magára, ha nem áll fenn), hormonális anyagok meggondolandók mindezekben. TSH-jának 0,5 és 2,0 között kell lennie, de erről nem írt. PCOS ügyben pedig tanulmányozza https://polycystov.extra.hu weboldalamat.
2008-09-04 10:15:15
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop