Hormonzavar, testszőrzet

Kérdés: Úgy négy éve lassan kezdett erősödni a testszőrzetem, illetve az arcomon is megjelent pár szál. Az endokrinológus akkor azt mondta, hogy ez kevés, viszont ha több lesz, menjek vissza.
Fél éve gyorsan kezdett erősödni és terjedni is, főleg a hasamon. Jártam endokrinológusnál, arra gyanakodott, hogy ciszták vannak a petefészekben. Felirt Diane 35-öt 3 hónapra, és azt mondta, hogy mielőtt elkezdeném szedni, menjek el nőgyógyászhoz.
A nőgyógyász megvizsgált, nincsenek cisztáim. Csodálkozott, hogy az endokrinológus, hogy írt fel Dianet hormonvizsgálat nélkül. Elküldött vérvételre, és az eredményem 0,65 ng/ ml tesztoszteron, ami normális, mert a 0,1-2,3 intervallum között van. A nőgyógyász azt mondta, ha akarom ír fel kezelést, de nem lehet tudni előre, hogy a kezelés használ-e, vagy utána még inkább fog nőni a szőrzet.
Dianet és Androcurt írt fel 6 hónapra. Diagnózisként azt írta a nőgyógyászom, hogy hirsutism.
Nem tudom, mit tegyek, elkezdjem szedni a tablettákat? Ha jó a tesztoszteronszintem, és cisztáim sincsenek, mi okozza ezt a hormonzavart?
Annyi kérdés van bennem, ha gyerekem lesz, és lány lesz, ő is örökli? Én a családban senkinél sem láttam ezeket a tüneteket, pedig azt mondták, genetikai. Mindig kell majd szednem tablettákat kisebb-nagyobb megszakításokkal?

| Az Orvos válaszol - Dr. Petrányi Gyula 2008 ;13(májusi)   InforMed | Petrányi, Gy.
Olvasgassa a www.pco-szindroma.hu weboldalt, hogy láthassa a probléma komplex voltát. Sajnos, számos orvos nem ismeri e kérdés modern megközelítését.
2008-05-13 13:40:51
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop