Hepatitis C - CoD-tea, Xang

Kérdés:  Barátom 35 éves egyiptomi, kint lakunk Hollandiában. 2 hónapja elment végre orvoshoz, és kiderült, hogy hepatitis C betegsége van (apukája 15 évvel ezelőtt halt meg májrákban és hepatitis C-je is volt).
Elkaphatom én is tőle? Most naponta 2 tablettát szed, és hetente jár kontrollra. Soha nem ivott alkoholt, és drogokat sem használt. Hogyan segíthetnék neki? Mit egyen, vagy igyon? Ha a gyógyszerek nem használnak, mi következik utána? Ha gyereket szeretnénk, a gyermekünk is fertőzött lehet?
Én most várom az eredményeimet, remélem én nem kaptam el. Sokat olvastam a betegségről mostanában. Olvastam CoD-teáról. Ez a tea segíthet a hepatitis C-ben szenvedő betegeken is? A Xang nevű gyógyszerről mi a véleménye, mire jó pontosan?

| hepatitis
| Horváth, G.; Az Orvos válaszol - Dr. Horváth Gábor főorvos 2010 ;15(augusztusi)   InforMed

Válasz:  A hepatitis C vírus (HCV) fertőzött egyén vérében van, azaz a vére fertőz. Ép bőrön, nyálkahártyán nem jut át, tehát banális érintkezés során (pl. kézfogás) nem vihető át. Szexuális úton történő átvitele ritka, de nem zárható ki, teljes biztonságot a gumióvszer használata biztosít. Óvakodni kell a fertőzött (a fertőzött ember vérével szennyezett) eszközökkel okozott sérülésektől, ez a mindennapokban annyit jelent, hogy ne használják (véletlenül sem) egymás fogkeféjét, körömollóját, borotváját.
A gyermek csak a HCV fertőzött anyától fertőződhet meg a szülés során (5% az esély).
Az alkohol és a drogfogyasztás káros (nemcsak krónikus HCV fertőzésben!), ezek kerülése ajánlott, ahogy általában az egészséges életmód, táplálkozás is, de semmiféle speciális megszorításra nincs szükség.
A krónikus C hepatitis nemcsak kezelhető, de az esetek jelentős részében végleg meg is gyógyítható betegség. Jelenleg egyetlen igazoltan hatásos gyógymódja ismert, a pegylált interferon (hetente 1x adandó injekciós készítmény) és a ribavirin (naponta 2x szájon át szedendő gyógyszer, dózisa a testsúlytól függ). Kísérleti fázisban (klinikai kipróbálás alatt) van még néhány készítmény, ezeket általában az előző két gyógyszer mellé, harmadikként adják.
Különböző gyógyteák, gyógyhatású készítmények hatástalanok, - jó esetben - nem ártanak, de sajnos ez alól is vannak kivételek.

Kapcsolódó cikkek a Májgyulladás rovatban olvashatók.

2010-10-10 17:10:50
| hepatitis
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop