Hepatitis C - Mi az igazság?

Kérdés:  2006. márciusban tűszúrásos baleset ért. Egészségügyi dolgozó vagyok. Akut hepatitis C fertőzésemet spontán gyógyulás után 2006. július 7-én gyógyultnak nyilvánítottak a Szent László Kórházban.
2007. július 2-án szültem. Most mennék vissza dolgozni a sürgősségire, és vérvétel során kiderült, hogy HCV-RNS PCR mennyiségi vizsgálat 162 IU/ml. A májfunkcióim normálisak.
Akkor mégsem vagyok gyógyult? 5 éve tévhitben voltam, mint gyógyult, a gyermekem is fertőződhetett? Miből fogunk megélni? Sürgősségi szakápolóként szinte sehol nem tudok dolgozni. Hogyan tovább? Vért nem kaptam vérrel semmilyen kontaktusba nem kerültem. Nem drogozom, nem tetováltattam és testékszerem sincs.
Válaszát köszönöm!

| májgyulladás, vírushordozás, védőoltás, hepatitis B, HBV
| Horváth, G.; Az Orvos válaszol - Dr. Horváth Gábor főorvos 2011 ;16(áprilisi)   InforMed

Válasz:  A HCV RNS pozitivitás sajnos azt jelenti, hogy jelenleg HCV fertőzése van. Ez meggyógyítható, javaslom, haladéktalanul keressen fel egy hepatológiai centrumot.
További kérdéseire csak a kórelőzmény részletes megismerése, és leleteinek áttekintése után lehet megalapozott választ adni (beleértve ennek munkajogi vonatkozásait is!).

Kapcsolódó cikkek a Heveny vírusos májgyulladás rovatban olvashatók.

2011-04-13 23:23:27
| májgyulladás, vírushordozás, védőoltás, vírushordozás, hepatitis B, HBV
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop