Hepatitis C - Erdélyben élő kezelése Budapesten

Kérdés:  Mennyire van lehetösege annak hogy az Erdelyben elö hepetitis C virussal fertözött testverem Budapesten en kezeltethessen?
Ö valoszinuleg a 90 evek elejen fertözödhetett meg. kb 3 eve kezeltek interferonos injekcioval, de nem volt kellö hatasa. Most 60 eves, normal testsulyu, nem iszik alkoholt, dietazik, de sajnos kialakult diabetesz is az utobbi idöben. Tanar, probal normalis eletet elni, de fokozatosan romlik az allapota. Van lehetöseg öt Önöknek kezelni?
Tisztelettel!

| hepatitis C, kezelés
| Horváth, G.; Az Orvos válaszol - Dr. Horváth Gábor főorvos 2017 ;22(februári)   InforMed

Válasz:  Korábban interferon alapú terápiával sikertelenül kezelt beteg esetében is 90-95%-os gyógyulási eséllyel kecsegtetnek az új (abb) direkt antivirális szerek kombinációjával végzett kezelések.
A választandó kombinációt és a kezelés idejét - egyebek mellett - elsősorban a vírus genotypusától, a májfibrosis mértékétől függően kell megválasztani.
A gyógyszereket szájon át kell szedni, általában 12 hétig tart a kezelés, mellékhatása nincs, vagy minimális.
Érvényes magyar egészségbiztosítással rendelkező betegek a gyógyszert térítésmentesen kapják, de várólista van a kezelés igen magas költsége miatt. Teljes áron a szükséges gyógyszerek - receptre - gyógyszertárban megvehetőek.

Kapcsolódó cikkek a Heveny vírusos májgyulladás rovatban olvashatók.

2017-02-21 04:42:31
| hepatitis C, kezelés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop