Csontritkulás, lumbágó

Kérdés:  Izotópos vizsgálatom eredménye: "Cervicalis dorso lumbalis gerincszakaszon kiterjedt, főként laterális ízületi aktivitások láthatóak, de a D-II-III. között jelentősen fokozott tárolás észlelhető, az also cervicális csigolyák bal oldalán szintén. MKo aetabulum intenzív és a bo patello-fermorális ízület ill. mko lábcsontok ízületei, főként bal oldalon. Mko. de főként a jobb oldali intercarpalis ízületek kiterjedten dusítanak. Az SI rések kissé egyenetlenek csak mérsékelten aktívak SI index? bo:1,28, jo:1,22% H aq szükséges."
Milyen gyógyszer, illetve kezelés javíthatna a problémán? Pontosan mit takar a vizsgálat eredménye?
Válaszát előre is köszönöm!

| lumbago, ízületi kopás, ízületi gyulladás
| Ladóczky-Hulló, D.; Az Orvos válaszol - Dr. Hulló Daniella 2018 ;23(januári)   InforMed

Válasz:  Az izotóp azokban a csontrészekben dúsul, ahol aktív folyamat zajlik. Kopás, gyulladás, sőt az daganatos betegségek áttéteit is ezzel a módszerrel keresik. Az Ön kezelőorvosa ismeri pontosan a panaszokat. A fájdalmas ízület vizsgálata és az izotópos lelet együttes értékelése szükséges ahhoz, hogy az orvos kiválassza a megfelelő gyógyszert.
Ha kopás okozza a panaszokat, nem a gyógyszer a legjobb megoldás. Érdemes gyógytornával, elektromos kezelésekkel próbálkozni. Az életkorának és egyéb betegségeinek ismerete is fontos a megfelelő gyógyszer kiválasztásához.
Ha gyulladás okozza a panaszt, akkor gyulladáscsökkentő szedése javasolt.
Jelentkezzen az eredményével orvosánál, aki okkal kérte a vizsgálatát!

Kapcsolódó cikkek a Háti, ágyéki gerinc sérülései, gerincpanaszok és az Ideggyulladás és a perifériás idegek egyéb betegség rovatokban olvashatók.

2018-01-22 00:04:52
| lumbágó, ízületi kopás, ízületi gyulladás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop