Köszvény

Kérdés:  Férjem 44 éves, harmincas éveiben jelentkezett nála a köszvény először. A háziorvos Miluritot írt fel és Cholchikumot.
A gond az, hogy férjem a Miluritot nem szedi, mert mindig mikor elkezdi szedni pár nap és jelentkezik a köszvény. Akkor, ahogy az orvos mondta, abba kell hagyni és el kell kezdeni a másikat szedni. De valahogy ez így egy örök korforgás lett. Sajnos a térdei már szinte mindig fájnak, sokszor be is dagadnak.
Amikor szedi a Miluritot és kijön a köszvény, muszáj abbahagynia a Milurit szedését vagy szedheti a másik orvossággal együtt? Vagy esetleg van más gyógymód? A diétát nem tartja be, annyiból csak, hogy inkább csirkehúst eszik.
Válaszát előre is köszönöm!

| köszvény
| Ladóczky-Hulló, D.; Az Orvos válaszol - Dr. Hulló Daniella 2017 ;22(októberi)   InforMed

Válasz:  A vérben is mérhető magas húgysavszint az oka a köszvénynek. A húgysav egy részét a szervezet termeli, ehhez járul még hozzá a táplálékkal bevitt húgysav. Ha nem okoz kiütést vagy hasmenést a Milurit, akkor folyamatosan kellene szedni ahhoz, hogy csökkentse a vérben a húgysav szintet.
Milurit allergia esetén Adenuric nevű gyógyszert szoktak felírni. Diétát kell tartani: vörös húsokat, belsőségeket és az alkoholt kerülni kell.
Ha valaki sem a gyógyszert nem szedi, sem a diétát nem tartja, krónikus köszvény alakul ki. Kristályok rakodnak le az ízületekben, és ezek károsítják is az ízületeket.

Kapcsolódó cikkek a Köszvény rovatban olvashatók.

2017-11-02 02:20:02
| köszvény
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop