Mellkasi fájdalom

Kérdés:  34 éves nő vagyok. 2,5 hónapja fáj a mellkasom, szúró, nyomó fájdalmat érzek egész nap, nyomásra is nagyon érzékeny. Belgyógyász, kardiológus vizsgált, minden ok volt, kardiológus írt fel Aflamin tablettát, kicsi enyhülés lett, gyógyszer elfogyott, visszatért teljesen a fájdalom. Írt fel Apranaxot - 6 nap elteltével sem lett jobb, reumatológiát ajánlották, megnyomkodott az orvos, azt mondta, gyulladásba vagyok. Kért egy vérvételt és Xefo tablettát kaptam. Vérvételt háziorvos nézte, nincs gyulladás rajta, 2 hét múlva lesz kész a CCP AAT meghatározás. Illetve a háziorvos annyit mondott, hogy izomgyulladás a jó vérképem után, és írt fel izomlazítót. Nem javultam semmit.
Pár napja beleszúr a hátam egyik részébe is párszor. Létezik, hogy izomgyulladás okozza a tüneteket? Vagy okozhatja más is?

| derékfájás, porckorong sérv, gerincsérv, mellkasi fájdalom
| Ladóczky-Hulló, D.; Az Orvos válaszol - Dr. Hulló Daniella 2017 ;22(júniusi)   InforMed

Válasz:  Az anti-CCP antitesnek semmi köze nincs a gerincpanaszokhoz. A hátfájás esetén érdemes gerinc-röntgenfelvételt kérni. Lehetnek a csigolyákon olyan elváltozások, deformitások, meszesedések, porckorong eltérések, amelyet magyarázatot adnának a fájdalomra. Leggyakrabban a gerinc túlterhelése és az izmok gyengesége felelős a fiatal betegek háti fájdalmaiért.
Érdemes úszással, gyógytornával javítani a tartást, erősítve a tartó izomzatot. A fájdalomcsillapító és izomlazító gyógyszerek mindössze pár órán át hatnak, nem javítanak a gerinc szerkezetén, és tenni kell azért, hogy a gerinc izmainak görcse és gyulladása elmúljon.

Kapcsolódó cikkek a Háti, ágyéki gerinc sérülései, gerincpanaszok és az Ideggyulladás és a perifériás idegek egyéb betegség rovatokban olvashatók.

2017-06-25 02:23:20
| derékfájás, porckorong sérv, gerincsérv, mellkasi fájdalom
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop