Zsibbadás

Kérdés:  Tüdőgyulladásom van, amit csak a röntgenen láttak, viszont hallani nem hallottak. Kaptam rá Doxycillin all 200 gyógyszert, tegnap vettem be a 2. szemet és nem tudom attól zsibbadok-e vagy az előtte 2 napja becsípődött bal lapockámnál lévő idegtől? Húztam fel a lányomra reggel a nadrágot és hirtelen iszonyat szúrást éreztem a bal lapockámnál, alig bírtam emelni a kezem is, de ez estére elmúlt, viszont tegnap, 2 napra a lapockás eset után a bal vállam, illetve ahol a kar a vállhoz csatlakozik szúró éles érzéssel reagált támaszkodásra ránehezedésre, később zsibbadni kezdett a bal kezem inkább csukló vonal, ujjak és néha a vádlim, comb, illetve a bal állam alatti terület szurkál, bizsereg és a nyakam is. Ez ijesztő! Okoz ilyet a becsípődés vagy véletlen egybeesés és gyógyszer mellékhatás? Most pihennem kell, nem tudok elmenni reumatológiára, de ha meggyógyulok első dolgom lesz.
Válaszolna nekem?

| zsibbadás, intercostalis neuralgia, bordaközti idegbecsípődés
| Ladóczky-Hulló, D.; Az Orvos válaszol - Dr. Hulló Daniella 2015 ;20(novemberi)   InforMed

Válasz:  Az említett panaszai intercostalis neuralgiának (bordaközti idegbecsípődésnek) felelnek meg, amely mechanikai betegség, tabletta bevétele nem váltja ki). A nyaki és ágyéki gerinc csigolyák között kilépő idegek becsípődése a végtagokban égő, szúró érzést okoz. Ezeket a panaszokat gyógytornával lehet a leghatékonyabban megszüntetni.

Kapcsolódó cikkek a Háti, ágyéki gerinc sérülései, gerincpanaszok és az Ideggyulladás és a perifériás idegek egyéb betegség rovatokban olvashatók.

2015-12-02 08:18:54
| zsibbadás, intercostalis neuralgia, bordaközti idegbecsípődés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop