Húsevő baktérium - Mozgáskorlátozottak otthona

Kérdés:  Mozgáskorlátozottak Otthonában élek. 5-6 éve jelent meg intézetünkben sajnos az egyik betegben a húsevő baktérium. Azóta igen gyakorivá vált betegség lett a gondozottak között az orbánc, gennyes, már szinte fekélyes torokgyulladás.
Sajnos az ápoló személyzet mindenhol ugyan az, úgy értem ezt, hogy igazából nincs hely elkülönítésre, ha van, az akkor is csak egy személy elkülönítését eredményezi, mert egyetlen szoba van erre a célra kialakítva.
Hogyan tudunk védekezni az ellen, hogy lehetőleg ezt a baktériumot elkerüljük? Az élelmiszert csupasz kézzel fogják meg az ápolók, ha ez ellen szólunk, akkor sértődés van. Akkor mégis hogyan tudunk védekezni, természetesen a rendszeres tisztálkodás, gyakori kézmosás, WC-zés előtt, után betartása mellett?
Válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm!

|
| Perjés, Y.; Az Orvos válaszol - Perjés Yvette 2008 ;13(szeptemberi)   InforMed

A betegséget a streptococcus pyogenes baktérium okozza, éppen úgy, mint a skarlátot, a tüszős mandulagyulladást, az orbáncot. A szakemberek a genetikai különbségekkel magyarázzák, hogy egyes embereknél miért fejlődik ki a betegség egy mindennapos fertőzés után, míg mások ugyanattól a baktériumtörzstől csak torokfájást kapnak
Fertőtlenített kórházi környezetbe bekerülve gyorsan terjed, de a fertőzés megelőzhető gyakori kézmosással, a látszólag jelentéktelen sebekre helyezett antiszeptikus kötéssel, testkontaktus elkerülésével, valamint azzal, ha az emberek senki mással közösen nem használnak törülközőt, borotvát, ruhaneműt és sportfelszerelést.

2008-09-29 12:56:36
|
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop