Interferon injekció hatása

Kérdés: Páromnak Ön a kezelőorvosa, 19-én kapta meg az első injekciót, amitől estére 39 fokos láza lett, rázta a hideg, fájtak a lábai, dereka. Az orvos, aki helyettesítette Önt elmondta, hogy ez fog történni.
Meddig kell ezt az injekciót és gyógyszert alkalmazni? A tünetek mindig elő fognak jönni? Mi történik most a szervezetében (úgy értem, mitől vannak ezek a tünetek), így gyógyul? Egyáltalán gyógyulni fog, vagy csak stagnálni?
Elnézést kérek, de ezeket a kérdéseket elszalasztottuk feltenni mikor ott voltunk, így kérem, ha lesz egy kis ideje, válaszoljon nekem, mert nagyon aggódom!
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

| Az Orvos válaszol - Dr. Makara Mihály főorvos 2008 ;13(novemberi)   InforMed | Makara, M.
Az interferon hatására a szervezet vírusok (és daganatok) elleni védekezése fokozódik. Ezt - ugyanúgy, mint egy influenza fertőzés kezdetén - láz, izomfájdalmak, fejfájás és levertség kísérheti. A lázreakció, illetve a kísérő panaszok indometacin kúppal, illetve 1-1 tabletta paracetamol bevételével csökkenthetők.
A kombinált kezelés hatására várható, hogy a vírus teljes mértékben eltűnjön a szervezetből és így a betegség meggyógyuljon.
Legközelebbi személyes találkozásunk alkalmával, részletesebb magyarázattal is szolgálok.
2008-11-29 14:37:16
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop