Ismeretlen eredetű fájdalom

Kérdés: Szinte 9 hónapja szenvedek ismeretlen eredetű fájdalomtól. Szemremegéssel kezdődött, aztán meg nagyon erős szemfájdalmam volt a jobb szemgolyóm mögött. Mintha valaki kaparná hátulról a szemem. Túl vagyok egy koponya CT-n, egy orbita MR-en. Az orbita MR eredménye egy zsírszövet ödémát mutat, amelyre a CT-t végignéző orvosok azt mondják műtermék. Én ezt el is hiszem csak azt nem értem, miért van még mindig fájdalmam. a jobb szemhéjam alul felül sokszor megduzzad. A jobb arcom zsibbad, érzéstelen a szemem alatt. Néha rohamszerű görcseim vannak, ami abban nyilvánul meg, hogy a jobb felén a fejemnek apró 2-3 kis kiütés jelentkezik, amelyek roppant érzékenyek, annyira, hogy nem is tudok a jobb felemen aludni. Aztán mikor ezek megjelennek, utána este vagy másnap a szemem egyre erősebben fáj. Szinte kikaparnám a helyéről. Végül mikor jobbra nézek, erősen szédülni kezdek, aztán már azt érzem, elájulok. Nagyon rossz érzés.
Voltam, nem egyszer, ideggyógyásznál. Voltam gégésznél, de ő csak egy arc CT-t készített. Negatív lett az eredmény. Nekem a fülem is fáj a jobb oldalon, sőt az egész nyakam. Bevettem mindent, amit kaptam, de semmi nem használ. A szemem meg csak fáj és fáj. Sajnos egyébként is rossz. A szemészek, akik vizsgáltak nem találtak eltérést. Fogalmam sincs, mi lehet ez, de nagyon megnehezíti az életem. Nem volt 9 hónapja egy nap, hogy ne fájna a szemem, a fejem, és mindig ugyanott. Az arczsibbadásról nem is beszélve. A jobb szemem sarka meg szinte állandóan viszket, és mintha nagyobbá is vált volna.
Az idegorvosom először Xanaxot adott, de még a szemremegés sem múlt el tőle. Utána Cipralexet szedetett velem, de ez sem használ. Azt mondja valószínű, pánikbeteg vagyok. Én meg ezt nem nagyon akarom elfogadni.
Elolvastam ezerszer is a pánikbetegség tüneteit, de állandó 9 hónapos ugyanazon a ponton való fájdalom, nem tudom, nem akarom elhinni! Nem használnak a gyógyszerek, mintha valami mindig lenne a szememben. A jobb szemhéjam, főleg a sarokban meg van kissé ereszkedve, és nem úgy mozog sokszor, ahogy szeretném.
Nagyon megköszönném szíves véleményét. Már nem tudom hova forduljak.

| Az Orvos válaszol - Dr. Dura Eszter, Ph.D.   InforMed | Dura, E.
A panaszok igen összetettek. A szemészeti panaszokat ("mintha lenne valami a szemben", a fájdalmat) esetleg műkönny készítménnyel lehetne enyhíteni. A további problémákkal kapcsolatosan neurológus és pszichiáter segítségét kérje.
2007-10-28 20:47:38
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop