Izzadás

Kérdés:  Lányom jelenleg 9 éves, iszonyúan izzadós, főleg most nyáron. Már most szörnyen erős testszaga van, ami eléggé kellemetlen. Létezik valamilyen spray, amit már ilyen korban lehet használni?
Köszönettel!

| izzadás
| Perjés, Y.; Az Orvos válaszol - Perjés Yvette 2009 ;14(júliusi)   InforMed

Az izzadás mennyiségének és minőségének változatossága emberenként változik. Van, aki például nem izzad hónalján, viszont folyton nedves a tenyere. A fokozott izzadásnak számos kiváltó oka lehet, mint például:
- Több vagy aktívabb verejtékmirigy.
- Szerepet játszhatnak az idegvégződések, az agy, vagy akár a hormonrendszer.
- Rossz pajzsmirigy működés.
- Mellékvese probléma.
- Szívgyengeség.
- Nagyfokú szorongás.
Érdemes felkeresni egy endokrinológust, hogy megvizsgálja a pajzsmirigy és a hormonháztartás helyes működését, vagy esetleg egy pszichológust, hogy tisztázza nincs-e szó szorongásos zavarról. Elképzelhető, hogy egyszerűen csak korán kezdődő kamaszkori hormonális változások állnak a háttérben.
Vannak olyan trükkök, melyekkel, ha megakadályozni nem is lehet izzadást, de legalább a kellemetlen testszagot enyhítik. Intenzívebb dezodorhasználat, levendula tea fogyasztása, gyógyszertári izzadásgátlók, hintőpor stb.
Stressz okozta izzadás ellen hatékony a sport és a különféle relaxációs technikák elsajátítása. Fontos, hogy a kislány ne szégyellje magát, ne bujkáljon, hanem igyekezzen mindent megtenni ennek megoldására, és megtanulni, hogyan lehet helyeselni kezelni a problémát.

Kapcsolódó cikkek a Fokozott verejtékezés rovatban olvashatók.

2009-07-25 11:52:29
| izzadás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop