Fogszabályzó 38 évesen

Kérdés:  Fogszabályzással kapcsolatos kérdésem lenne. 38 éves vagyok. A felső fogsorom előre áll, és ennek következtében ínysorvadás alakult ki, bár a fogaim még nem mozognak, de a csont leépülése megkezdődött. Valamint az egyik szemfogam gyökérkezelve van.
Fogszabályozós orvos segítségét kértem, aki vállalta a kezelést. A felső 4-es fogaimat ki kell húzatni, hogy az elsők beférjenek. Bár a doktornő nagyon bíztatott, én egy kicsit félek. Fogja bírni a csontom, a fogaim, ezt a kezelést? 2 évig kell használnom, és utána is sokáig éjszakait.
Kíváncsi lennék a véleményére, Ön szerint, érdemes lenne megpróbálnom?
Válaszát előre is köszönöm!

| fogszabályozás
| Jáky, L.; Az Orvos válaszol - Dr. Jáky László 2010 ;15(novemberi)   InforMed

Válasz:  Szerencsére a szervezetünk képes folyamatosan formálódni, alkalmazkodni a változó környezeti behatásokhoz, legyen ez akár egy fogszabályozó kezeléssorozat.
A "Ne árts!" elv természetesen itt is érvényes, tehát a felnőtt kori fogszabályozást ugyanolyan, jól kidolgozott módszertan alapján végzik a szakorvos kollégák, mint a gyermekkorit. Az életkora ebben a tekintetben nem befolyásoló tényező. A döntéséhez azt kell mérlegelnie, hogy a befektetett időt, energiát, anyagiakat arányosnak ítéli-e a várható "haszonnal". A várható eredményt, és a kockázatokat, pedig azzal a fogszabályozó kollégával tudja részleteiben áttekinteni, aki a konkrét esetet pontosan ismeri.

Kapcsolódó cikkek a Szájápolás, fogszabályozás rovatban olvashatók.

2010-11-12 14:41:59
| fogszabályozás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop