Állkapocsprobléma

Kérdés:  Kétségbe vagyok esve. Fiam 24 éves, nem veleszületett dolog. 4 éve vették észre, hogy magasabbra nőtt az állkapcsa, emiatt nem tudja elöl összecsukni a fogait. Olyan másfél centis lyuk van elől, a hátsók összeérnek. Csak hátul tud rágni, így ott már rosszak a fogai. Ha eszik, pattogó hangot hallat.
Azt mondták, nincs más megoldás, 2 év fogszabályzó, utána műtét. Nem szeretném szétveretni az állkapcsát, minden műtétben van rizikó, ha nem sikerül, lehet, rosszabb lesz.
Szeretném megkérdezni, nem tudna valami egyszerűbb megoldást? Csak Önben bízok, hátha van valami lehetőség (fogbeültetések stb.)
Előre is köszönöm, ha válaszol!

| állízület betegségei, állkapocs
| Jáky, L.; Az Orvos válaszol - Dr. Jáky László 2012 ;17(januári)   InforMed

Válasz:  Erre a kérdésre látatlanban, esélytelen bármi használható válasszal előrukkolni. Feltételezem több vizsgálatot követően tanácsolták Önöknek a fogszabályozást követő műtéti megoldást. Abban az esetben, ha az állcsont túlnövekedését diagnosztizálták, mai tudásunk szerint valóban ez a megoldás vezet funkcióképes végállapothoz.
Részeredmények elérése vonatkozásában több szakember együttgondolkodása, és a megkötendő kompromisszumok elemzése után lehet eldönteni, hogy a tervezett részleges beavatkozás hoz-e annyi eredményt, amiért érdemes azt elvégezni.

Kapcsolódó cikkek a Állízület betegségei rovatban olvashatók.

2012-01-21 02:39:39
| állízület betegségei, állkapocs
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop