Fognysorvadás - Ínyprobléma?

Kérdés:  A fogaimmal azt hiszem semmi baj nincs, de olyan, mintha az ínyem húzódna le a fogaimról.
Mi ez, mitől lehet, megállítható vagy visszafordítható? Az ínyem fogmosásnál ameddig vissza tudok emlékezni mindig vérzett, bármilyen fogkefét használtam. Fogkőeltávolítás után sem javult soha.
Válaszát előre is köszönöm!

| ínysorvadás, ínyvérzés
| Jáky, L.; Az Orvos válaszol - Dr. Jáky László 2013 ;18(januári)   InforMed

Válasz:  Feltétlen és mielőbb forduljon szakorvoshoz! Az ínyvisszahúzódás visszafordítása jelenleg nagyon költséges gyógyszeres, és sebészi beavatkozások összességét igényli. Ezzel szemben megfelelő szájhigiénével a még meglévő állapotot otthon, saját maga is meg tudja őrizni.
Minél előbb el kell sajátítania a szükséges fogtisztítási trükköket. Az esetleg többszöri professzionális tisztítás mellett alapvetően a különböző otthoni fogtisztító eszközöket kell jól alkalmaznia. Szükség esetén, akár baktériumtenyésztéssel kiválasztott, célzott antibiotikum kúrával, és a visszafertőződés megakadályozásával az a célunk, hogy mielőbb és mindenképp vérzésmentes állapotot sikerüljön elérni.
A gyulladt, vérző íny amellett, hogy folyamatos fogágy-pusztulást okoz, a megnyílt ereken keresztül, a száj baktériumai által, folyamatos fertőzést jelentenek az érrendszerben, ami az újabb kutatások szerint nagymértékben hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához.

Kapcsolódó cikkek a Fogszuvasodás, ínysorvadás, fogpótlás rovatban olvashatók.

2013-01-14 07:10:46
| ínysorvadás, ínyvérzés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop