Hasmenés - Mitől lehet?

Kérdés:  21 éves vagyok, 1 éve laza a székletem, gyakran erős hasmenéssel párosul. Két műszakban dolgozom, orvoshoz nem igazán tudok eljutni, mivel félek a kirúgástól. Volt gyomorfekélyem, és észrevettem, hogy a kávétól is van, ezért azt abbahagytam, sajnos dohányzom is, lehet, hogy attól van? Tej, terméket nem eszem, mellőzőm azokat az ételeket, amitől lehet, de lehet az is, hogy épp ezért van, mert nem eszem olyat, ami megfogna.
Kérem, mondja el, mik azok az ételek, amik megfogják? Nagy súlyveszteségem nincs miatta, és általában reggel van, nagyon rendszertelenül eszem.
Válaszát előre is köszönöm!

| hasmenés
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2010 ;15(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Kedves kérdező, először is annyit, hogy érdemes lenne megvizsgáltatni, van-e gyulladással járó betegsége, vastagbéleltérése, felszívódása zavara stb. stb.
Szigorúan a kérdésére válaszolva "hasfogók" a tannint tartalmazó ételek, szárított fekete áfonya, erős fekete tea, kakaó, vörösbor, fehér kenyér, "tapadós" ételek (krémlevesek, finomra őrölt, ill. hántolt gabonafélék, különösen a búzadara és a rizs, felfújtak stb.)

Kapcsolódó cikkek a Hasmenés, székrekedés rovatban olvashatók.

2010-04-10 23:43:15
| hasmenés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop