Hasmenés, fogyás - Mi lehet az oka?

Kérdés:  35 éves férfi vagyok, eredetileg is vékony, de sportos testalkatú. Az utóbbi pár hétben 5 kg-ot fogytam, naponta 5-6 alkalommal megyek WC-re, szinte mindig híg a székletem. Egy ideje már a hasam, helyesebben a hasam alsó részén kétoldalt is fáj, gyenge, fáradékony vagyok. A hasi ultrahangon folyadékot találtak a hasamban, de a háziorvosom nem tudta megmondani, mi lehet az oka, mert a vérképem egész jó volt, tehát nem utalt igazából semmire.
Mi lehet ennek a problémának az oka? Megfelelő kezeléssel javítható, gyógyítható? Milyen esélyem van arra, hogy rosszindulatú daganatom van?
Köszönöm a válaszát!

| hasmenés, fogyás
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2010 ;15(májusi)   InforMed

Válasz:  Kedves kérdező, a paletta széles. Nyilván a közönséges kórképek gyakoribbak, pl. valamilyen féreg- vagy protozoon fertőzés (Giardia vagy Amoeba). A folyadék az ultrahangon jelentheti a bél gyulladását. Szóba jön azonban számos más kórkép, így daganat, felszívódási zavar (pl. lisztérzékenység miatt), emésztési zavar (pl. a tejbontó enzim csökkent termelődése miatt), lymphoma, AIDS, endokrin megbetegedés, hasnyálmirigy-betegség stb. stb.
A továbblépés egy idő után nem elkerülhető.

Kapcsolódó cikk: Hasmenés

2010-06-06 10:55:35
| hasmenés, fogyás
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop