Borda alatti fájdalom - Mi okozza?

Kérdés:  29 éves nő vagyok. 1 éve vannak bal borda alatti fájdalmaim, nagyon erős hányingerrel, bal oldali zsibbadással. Borda alatt egy zsírcsomó helyezkedett el. 3 hónapja kivették, de azóta is fáj. Hol éles, hol tompa fájdalommal. Rettenetesen fáj a bal bordám, oldalam is, ami hátból hasba szokott sugározni.
Reumatológus véleménye gerinc probléma. Járok tornára, masszázsra, mondhatni nagyobb fájdalmaim vannak azóta. Hányinger, hidegrázás, lázérzet, pedig nincs, lángoló arc.
Nehezen mozgok. Hasi-ultrahang negatív, bordaröntgen negatív. Vérkép jó. Kardiológia vizsgálat: szapora szívverés, zörej. Nebiletet szedek. Hasnyálmirigy, vagy valamilyen daganat esetleg okozhat ilyen gondokat? Legnagyobb baj, hogy a napi munkámat is nehezen végzem el az állandó fájdalomtól, hányingertől.
Válaszát előre is köszönöm!

| borda alatti fájdalom, hasnyálmirigy
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2011 ;16(januári)   InforMed

Válasz:  Kedves érdeklődő, valóban érdemes a hasi szerveket is áttekinteni, a hasnyálmirigy és esetleg a belek vizsgálata, ill. további mozgásszervi diagnosztika is szóba jöhet.
Mindenesetre, az a tény, hogy panaszai már egy éve fennállnak, remélhetőleg kizárja az életkilátásokat is korlátozó kórképeket.
Tisztelettel, Kádár János

Kapcsolódó cikkek a Máj, epe és hasnyálmirigy betegségek rovatban olvashatók.

2011-01-18 00:20:20
| borda alatti fájdalom, hasnyálmirigy

Web Design & Development Prowebshop