Fáradtság

Kérdés:  33 éves nő vagyok. Az elmúlt 5-6 évben egyre fáradékonyabb vagyok. Azelőtt sportoltam (evezés-hosszútávfutás), de már nincs hozzá erőm. Raktáros vagyok a munkahelyemen, ahol sok a fizikai munka, de ez nem magyarázat. Egyre gyengébb vagyok, szedek vitamint, zöldséget-gyümölcsöt eszek, megfelelően táplálkozok mert IBS-t mutattak ki nálam, amit elég jól kordában tartok. Reggelente úgy ébredek, mintha egy levél altatót szedtem volna be. Minden fizikai mozgástól hamar elfáradok és én nem ilyen voltam. A háziorvosom szerint a vérképem kitűnő. Egyre jobban el vagyok keseredve, hisz csak 33 éves vagyok, de úgy érzem magam, mintha 60 éves lennék.
Tudna valamilyen tanáccsal szolgálni?
Előre is köszönöm!

| fáradtság, krónikus fáradtság szindróma
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2011 ;16(februári)   InforMed

Válasz:  Kedves érdeklődő, elsőként az ún. organikus, vagyis szervi megbetegedéseket kell igazolni, vagy kizárni. Szerencsére az a tény, hogy nagyon sok idő elmúlt, már egy nagyon erős érv amellett, hogy nagyon komoly a baj nem lehet. Vagyis: egyszer, egy alkalommal végezzenek igen körültekintő belgyógyászati szemléletű vizsgálatokat.
Ha ennek a végén nem találni megbetegedést, a lélek felé kellene fordulni, nincs-e a panaszok mögött lehangoltság, szorongás, fel nem dolgozott probléma. Ezt más szakember, pszichológus vagy pszichiáter segítségével érheti el.
Tisztelettel, Kádár János

Kapcsolódó cikkek az Ízületi és kötőszöveti betegségek (SLE, fibromyalgia, RA) rovatban olvashatók.

2011-02-17 23:43:41
| fáradtság, krónikus fáradtság szindróma
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop