Vérvizsgálat eredménye

Kérdés:  A véreredményemnél az ALC PHOSPHATE 94 lett (100-300 jó) WESTERGREN 5 (6-11 jó) LYMPH% 23,6 (25-40 jó) CHOLESTERIN 5,9 (2,8-5,6 JÓ).
Ezek az értékek mire utalnak? A vérvizsgálatot azért kérte az orvos, mert magasvérnyomás-betegségem van, és fél éve nem múló gyulladás van az arcomon, emellett szívritmuszavarom is van mostanában.
Előre is köszönöm!

| koleszterin, szívbetegség
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2011 ;16(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Kedves érdeklődő, a koleszterin kivételével a többi lelet teljesen normális.
A koleszterin maximális megengedhető értéke nem 5,6, hanem 5,2. Amennyiben egy egyszerű diéta (ezt beszélje meg a háziorvossal) nem használ, még enyhe gyógyszeres kezelés is szóba jön.
Tisztelettel, Kádár János

Kapcsolódó cikkek a Koleszterin és más zsírok rovatban olvashatók.

2011-04-30 00:18:04
| koleszterin, szívbetegség

Szívbetegek figyelmébe - kerülendő gyógynövények

Sokan szednek valamilyen gyógynövény-készítményt vagy kivonatot egy sor betegségre a depressziótól a magas koleszterinszintig. Ezeket a kapszulákat vagy tinktúrákat általában veszélytelennek tekintik, és nagyrészt azok is, de bizonyos szívgyógyszerekkel együtt szedve gondot okozhatnak.


A szívbetegség csendes tünetei

A szívinfarktus jeleit általában mindenki ismeri, más szívbetegségek tünetei azonban nem ennyire nyilvánvalók.


Koleszterincsökkentő ételek

Magas koleszterinszint esetén először diétát, illetve életmódváltást szoktak javasolni, a gyógyszeres kezelést csak akkor alkalmaznak, ha ezek nem vezetnek eredményre. A diétát azonban a gyógyszeres kezelés alatt is folytatni kell.


A paleo diéta eddig ismeretlen veszélye

Összefügghet a szívbetegségek egyik markerének vérszintje és a paleo étrend követése között az ausztrál Edith Cowan Egyetem (ECU) kutatói szerint. A tanulmányt a European Journal of Nutrition című szaklap közölte.


Nők és a szívbetegség- tévhitek

Számos kampány ellenére még mindig makacsul tartja magát néhány tévhit a nők szívbetegségével kapcsolatban. Az alábbiakban a tények ismertetésével megpróbáljuk eloszlatni ezeket.


Web Design & Development Prowebshop