Láz, hasi görcs, hányása, hasmenés - Laboreredmény

Kérdés:  Férjem (24 éves) 4. napja rosszul van. Csütörtökön kezdődött hajnalban. Felkeltett, hogy lázas - 39,8 volt, kapott lázcsillapítót, alig tudtam levinni, folyamatosan hőemelkedése volt. Emellett hányt, étel, amit keveset megevett, ment a hasa (5x).
Délelőtt elmentünk a kezelőorvoshoz. Azt mondta, lehet napszúrás (lenne rá ok), de nem volt sokat hányingere előtte, szerdán este fájt a feje 1x kicsit. Írt fel a hasmenésre Sumetrolint és Reasecet, valamint, hogy Magnéziumot szedjen a napszúrás miatt.
Pénteken rosszabb volt, még a hasa is nagyon görcsölt, a lázát folyamatosan csillapítani kellett. Este ügyelet lett belőle. Ott azt mondták, bélrendszeri vírus. Kapott injekciót, Algopyrint, NoSpát, B6-vitamint. Hajnalba megint nagyon felment a láza - 39 fölé.
A szombatot még épp elviselte, a hasa csak 2x ment, ásványvizet tudott inni, a teát kihányta, de nem evett szinte semmit, nem bírt. Este bevittem a sürgősségire. Kapott infúziót 2x500 ml Ringer infúzió 500 ml NaCl infúzió. Vért vettek gyulladásra, van nála és ma reggel hazaengedték. Most megint 39 a láza. Nagyon görcsöl a hasa, ma már nem ment.
Hová menjek vele? 4. napja nem tudok aludni, ki vagyok készülve.
Véreredményei, ami a normál értéken túl van:
- Fvs: 9,81
- Segment: 91,10
- Ly: 9,50
- MCHC: 38,30
- We: 18
- Cl: 96
- Össz bilirubin: 17,5 alatt
- Direkt bilirubin: 6 alatt
- Gamma GT: 82
- LDH: 415
- hCRP: 19,25
Kérem, segítsen nekem, már teljesen össze vagyok zavarodva.
Előre is köszönöm válaszát!

| láz, hasi görcs, hányás, hasmenés, hasi görcs
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2011 ;16(júniusi)   InforMed

Válasz:  Kedves érdeklődő, a laboratóriumi leletek önmagukban keveset mondanak, és emellett lényegében normálisak is. A legtöbb hasonló eset valójában magától, vagy egy kis só- és folyadékpótlás mellett meggyógyul, azonban látatlanban nagyon nehéz megítélni, hogy csak szokványos, banális kórképről van-e szó a férje esetében.
Amennyiben még akkor is panaszos marad, amikorra a válasz felkerül a hálóra, akkor az azt jelenti, tovább kell lépni.
Tisztelettel, Kádár János

Kapcsolódó cikkek a Fertőzésekről általában, láz rovatban olvashatók.

2011-07-01 14:37:57
| láz, hasi görcs, hányás, hasmenés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop