Hepatitis B DNA

Kérdés:  Május 19-én voltam vérvételen, mert nőgyógyászati panaszom volt/van, és 100%-ban biztos vagyok, hogy barátom csalt ez év február végétől május elejéig (együtt élünk 2010. április óta).
2009 júliusban költöztem el a férjemtől, és barátom az egyetlen férfi az ex után, sem előtte sem ez alatt nem volt kapcsolatom.
Aggódni kezdtem és kértem az orvost STD vérvizsgálatra is. Június 9-én kaptam a rossz hírt hepatitis B vírus surface antigen és tegnap egy újabb eredmény: hepatitis B vírus DNA 27220 IU/ml és 158420 copies/Ml, INR 0,9-1,1, 2,0-3,0 3,0-4,0.
A barátomnál nem találták a vírust (1 vérvétel volt), én nem szedtem vérkészítményt, nem kaptam vért, csak fogászaton voltam ez év elején.
Hol, hogyan fertőződtem meg? Ha a fogászaton, akkor hogyhogy nem fertőztem meg a barátomat? Ha ő nem fertőzött, kitől, hogyan lettem én az?
Nekem május elején volt iszonyú fáradtságérzetem, és viszket a fejbőröm még mindig, de emellett volt pavlic infammantory disease-e is, most várom a hüvely váladékeredményét.
Milyen esélyem van újra egészségesnek lenni, mennyi idő szükséges ehhez?

| májgyulladás, vírushordozás, védőoltás, hepatitis B, HBV, HCV
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2011 ;16(júliusi)   InforMed

Válasz:  Kedves érdeklődő, a hepatitis B vírus jellemzően vérnyomokkal terjed: ilyenhez vezethet főként, de nem kizárólag véradás, a szexuális kapcsolat, és esetleg a közös eszközhasználat (injekciós tű, borotva, kefe, piercing, tetoválás, akupunktúra).
Az akut és a tünetmentes B vírusos esetek közel 90%-ban maguktól teljesen meggyógyulnak 2-6 hét alatt, a többi krónikus formába mehet át. Ez utóbbiak további 1/3-ában lassabb, de teljes gyógyulásra lehet számítani, a maradék további egyharmada gyógyszeresen karbantartható.
Az Ön által közölt adatokból nem derül ki, hogy ebben az esetben friss fertőzésről, vagy esetleg egy régebbiből visszamaradt vírushordozásról van-e szó. Bár a HBV igen fertőző, az, hogy a szexuális partnerek között a vírus átadódjék, nem törvényszerű.
Ami az egyéb feltételezett STD-t illeti, célzott kezeléssel abból biztosan kigyógyítható.
Tisztelettel, Kádár János

Kapcsolódó cikkek a Heveny vírusos májgyulladás rovatban olvashatók.

2011-07-24 10:55:31
| májgyulladás, vírushordozás, védőoltás, vírushordozás, hepatitis B, HBV, HCV
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop