Hepatitis C vírus

Kérdés:  Hepatitis C vírus-betegségem van. Nem tudom, mikor és hol kaptam meg. Szeretnék a kezelésről kérdezni, hogy mennyire fájdalmas és ki lehet-e gyógyulni belőle, mert a pajzsmirigyemmel is baj van (alulműködik).

| májgyulladás, vírushordozás, védőoltás, hepatitis B, HBV, HCV
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2011 ;16(júliusi)   InforMed

Válasz:  Kedves érdeklődő, keveset tudtam meg. Az esetek egy részében nincs is betegség, csak vírushordozásról van szó, máskor meg kialakul ugyan májgyulladás, de az, az idővel magától elmúlik. Az esetleges kezelés kiválasztása tehát függ attól, van-e betegség (vagy csak hordozás), beteg-e már a máj, a májbetegség visszafordíthatónak látszik-e, vagy sem.
Ezeket az Ön konkrét helyzetében kell megnézni, és a lehetséges kezelésről, a betegség prognózisáról csak ezután lehet mondani valamit. Ilyen esetek gondozásával országszerte foglalkoznak, szűkebb környezetemben a László Kórházban tudok ilyen, felkészült szakrendelésről: a neve Hepatológiai Ambulancia.
A pajzsmirigy alulműködését hormonpótlással kezelni kell, és amennyiben ez megfelelő, akkor ebből a szempontból teljesen egészségesnek lehet tekinteni.
Tisztelettel, Kádár János

Kapcsolódó cikkek a Heveny vírusos májgyulladás rovatban olvashatók.

2011-08-01 19:43:12
| májgyulladás, vírushordozás, védőoltás, vírushordozás, hepatitis B, HBV, HCV
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop