Szúrásnyom - Rettegés

Kérdés:  Párom 20 nappal ezelőtt kutyát sétáltatva megszúrta valami, amitől kicsit vérzett a lába (sajnos olyan helyen sétált később kiderült, ahol elég sok kábítószeres ember szokott tűket hagyni a földön). Nincs arra bizonyíték, hogy tű szúrta volna meg. Számomra elég hihetetlen lenne, hogy pont egy tű szúrta volna meg, mindenesetre panaszai a következők (hozzáteszem életének talán a legstresszesebb időszakán van sajnos): állandó bizsergés a szája körül, és a végtagokban. A májára néha panaszkodik, nyelve fehér, enni eszik, persze kevesebbet.
Elment tegnapelőtt orvoshoz, aki nem talált semmi különöset, de 10 nap múlva kiírta vérvételre.
Hogy miért fordulok mégis Önhöz? Mert reggeltől estig sír a párom, hogy hepatitis B vagy HIV betegsége van, és hogy engem is megfertőzött stb. (annak ellenére, hogy csak kétszer voltunk együtt, bár mindegy).
Tudom, hogy így nem tud mondani sok mindent, nem tudom, hogy lenyugtatni őt, és nem tudom, hogy bírunk ki így MÉG 10 napot, mire eljutunk a vérvételre. Én idegi kimerülésre gondolok, mert amint a párom olvas valamit a netről, hogy melyek a tünetek, megjelenik nála.
Nem lehet, hogy pszichésen előhívja a tüneteket? Nem tudom, hogy bírom ki 10 napig, kikészít. Lehet, nevetséges, de megőrjít, mert már a temetését tervezi, teljesen biztos ezekben a betegségekben.

| AIDS, HIV
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2011 ;16(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Amennyiben egyéb kórkép kizárható, HIV-tesztet, illetve a fenti vírus-szerológiákat - a háziorvos segítségével - a területileg illetékes ANTSz laborban elvégeztethetik.
Tisztelettel, Kádár János

Kapcsolódó cikkek az AIDS/HIV rovatban olvashatók.

2011-08-12 23:04:41
| AIDS, HIV
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop