Hepatitis

Kérdés:  Alig pár hete derült ki, hogy hepatitis C fertőzött vagyok. Elküldtek egy hepatológiai osztályra, ott felajánlottak egy kettős vak kezelés lehetőségét DEB25, melyet a Novartis gyógyszergyártó cég indított.
Azt hallottam, hogy ha ezt a kezelést elkezdem, akkor, ha úgy hozná a sors, hogy az állapotom rosszabbodna és a transzplantáció lehetne csak a megoldás, akkor én nem kerülhetnék fel a listára, mert a kezelés jelenleg tesztelés alatt van.
Igaz az információ? Mennyire kockázatosabb ez a kezelés a hagyományos kezeléstől. Miért vonakodik az orvos a hagyományos kezelést elkezdeni? Belemenjek az újfajta kezelésbe, nagyon nagy kockázatot látok benne a tájékoztató alapján.

| májgyulladás, védőoltás, vírushordozás, hepatitis B, HBV, HCV
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2012 ;17(januári)   InforMed

Válasz:  Kedves érdeklődő, a fenti kód egy olyan vegyület fantázianeve, amivel a készítmény jelenleg be nem azonosítható külső fél számára. Tehát a hatásmechanizmusáról nem tudok Önnek adattal szolgálni.
Mindenesetre az közel bizonyos, hogy manapság csak olyan feltételekkel engedélyeznek ilyen vizsgálatot az etikai bizottságok, amelyek betartása mellett Ön semmiként nem károsodik. Ha pedig ezt Önnek megajánlották, akkor az csak a szükséges engedélyek beszerzése után történhetett.
A transzplantációs listára kerülésnek ilyen study-ban való részvétel nem akadálya.
Tisztelettel, Kádár János

Kapcsolódó cikkek a Heveny vírusos májgyulladás rovatban olvashatók.

2012-01-16 08:08:48
| májgyulladás, védőoltás, vírushordozás, hepatitis B, HBV, HCV
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop