3 éve köhögök

Kérdés:  Körülbelül 3 éve egy hörghurutom volt, azóta szinte mindennap köhögök, illetve úgymond ahogy a párom nevezi "krákogok", és slejmet köhögök fel. Az a bajom vele, hogy egyrészt kellemetlen, másrészt félek a szövődményektől. Ezek a köhögési rohamok főként reggel, ébredés után/fogmosás után jelentkeznek először, aztán este szintúgy.
A másik problémám, hogy ezek a tünetek télen fokozódnak és egy enyhébb megfázás is ledönt a lábamról. Sok mindenre gondoltam már, de nem szeretnék találgatni, jelenleg is meg vagyok fázva, ami rám nem igazán jellemző. Tegnap este már a párom az ügyeletet akarta hívni, mert olyan köhögési roham tört rám. Keveredik most már hányingerrel is (gondolom, hogy nem tud felszakadni ismételten a váladék). Tüdőgondozóba jövőhónapra kaptam időpontot.
Mit tegyek? Ez már nekem kellemetlen és a környezetemmel szemben is az.
Várom mielőbbi válaszát!

| köhögés, gyógyszer, köhögéscsillapítás
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2013 ;18(májusi)   InforMed

Válasz:  Kedves érdeklődő, kis esélyt látok arra, hogy ez immunhiány következménye lenne. Többnyire az orrmelléküregek rejtett részeiben van letokoltan, tartósan genny. Érdemes lenne fül-orr-gégésszel újra beszélnie, és megkérdezni, egy orrmelléküreg-CT nem vinne-e előre.
Tisztelettel, Kádár János dr.

Kapcsolódó cikkek a Köhögés, fulladás, nehézlégzés, cianózis rovatban olvashatók.

2013-06-06 07:20:58
| köhögés, gyógyszer, köhögéscsillapítás

Web Design & Development Prowebshop