Immunszerológia

Kérdés:  Immunszerológiámban a következő eltérések vannak (ELISA): Anti-nukleáris antitest 33,00 IU/ml, Hep2 pozitív 1:160 titer felett mátrix, SS-A 16,0 U/ml, TPO (thyroid peroxidáz) AT 806,9 U/ml, TG antitest 5000,0 U/ml felett. Ismert Hashimoto-thyreoiditisem van, az emelkedett pajzsmirigy antitestek erre utalnak. SS-A jelenti a Sjögrent, ami éppen határérték, de a többi érték mire utal, nem értem?
Főként, hogy az immunológus doktornő szerint ezekkel nem kell foglalkozni. Leginkább a Hep2 emelkedés zavar! A kivizsgálásra állandó fáradtság, gyengeségérzet, izom és erős ízületi fájdalmak miatt került sor.
Ezzel kapcsolatban szeretném Öntől megkérdezni, mire utalnak az általam nem értett eltérések? Valóban nem kellene foglalkozni ezekkel az eltérésekkel?
Előre is köszönöm válaszát!

| immunbetegség, immunszerológia
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2014 ;19(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Kedves érdeklődő, mint eddig is, most is csak azt tudom válaszolni, hogy egy orvoshoz érdemes kötődni, amennyiben ez immunológus, akkor a legjobb helyen van.
A rendszerbetegségek diagnózisának kimondásához (mint pl. a Sjögren szindróma) több tényező együttes fennállása szükséges, és ezeknek csak egy részét jelenti a laborlelet.
Tisztelettel, Kádár János dr.

Kapcsolódó cikkek az Allergia, immunbetegségek rovatban olvashatók.

2014-04-18 06:21:24
| immunbetegség, immunszerológia
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop